Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення можливостей отримання харчового барвника хлорофілу із рослинної сировини
    (2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович
    У сучасних умовах, незважаючи на серйозний програш збереженні колірної стабільності перед хлорофілінами, натуральні хлорофіл-барвники виходять на новий, лідируючий рівень споживчого попиту на ринку продуктів здорового харчування. Це зобов'язує виробників харчових добавок переходити на нові технології їх одержання, які ще, на жаль, не завжди здатні конкурувати за ключовими параметрами із їх синтетичними аналогами. In modern conditions, despite a serious loss of color stability compared to chlorophyllins, natural chlorophyll dyes reach a new, leading level of consumer demand in the health food market. This obliges manufacturers of food additives to switch to new technologies for their production, which, unfortunately, are not always able to compete in key parameters with their synthetic counterparts.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові барвники з дикорослої сировини
    (2022) Осипенко, Олена Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Натуральні харчові барвники містять у своєму складі, крім фарбуючих пігментів, інші корисні біологічно-активні компоненти – вітаміни, глікозиди, органічні кислоти, ароматичні речовини, мікроелементи та ін., тому використання їх для фарбування продуктів харчування дозволяє не тільки покращити зовнішній вигляд, а й підвищити харчову цінність виробу. Natural food dyes contain in their composition, in addition to coloring pigments, other useful biologically active components - vitamins, glycosides, organic acids, aromatic substances, trace elements, etc., therefore, their use for coloring food products allows not only to improve the appearance, but also increase the nutritional value of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти створення натуральних харчових барвників із плодоовочевої сировини
    (2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвників
    (2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Пшенічна, Ганна Андріївна
    У роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технологій натуральних харчових барвників хлорофілового ряду
    (2022) Пшенічна, Ганна Андріївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    У роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.