Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасний стан ринку харчових барвників(2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій АнатолійовичДля зміни забарвлення харчових продуктів можуть застосовуватися тільки абсолютно нешкідливі барвники. У різних країнах застосовуються різні харчові барвники. Їх номенклатура за останні 10–15 років скоротилася в 4—5 разів; приблизно з 80 до 20 найменувань. Сюди входять барвники всієї гами квітів, а саме: червоні, оранжеві, жовті, зелені, блакитні, чорні та інші, що дає широку можливість вибору. Only completely harmless dyes can be used to change the color of food products. Different countries use different food dyes. Their nomenclature has decreased by 4-5 times over the last 10-15 years; from approximately 80 to 20 items. This includes dyes of the entire gamut of colors, namely: red, orange, yellow, green, blue, black and others, which gives a wide choice.Документ Шляхи отримання натуральних барвників антоціанового ряду(2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичОсобливе місце серед харчових добавок посідають барвники. Сьогодні харчові барвники використовуються у виробництві численних харчових продуктів – кондитерських, макаронних, хлібобулочних та м’ясних виробів, алкогольних та безалкогольних напоїв, консервованих продуктів, маргаринів, спредів, снеків, йогуртів та ін. Метою їх застосування є підвищення інтенсивності природного забарвлення або його відновлення після технологічного оброблення чи зберігання; покращення органолептичних властивостей; зафарбовування безбарвних продуктів. Dyes occupy a special place among food additives. Today, food dyes are used in the production of numerous food products - confectionery, pasta, bakery and meat products, alcoholic and non-alcoholic beverages, canned products, margarine, spreads, snacks, yogurts, etc. The purpose of their use is to increase the intensity of the natural color or restore it after technological processing or storage; improvement of organoleptic properties; coloring of colorless products.Документ Технологія виробництва натуральних барвників із плодоовочевої сировини(2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шулік, Марина Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичНатуральний виноградний барвник випускається у рідкому вигляді – як сироп або у вигляді сухого порошку. Для отримання харчового виноградного барвника використовують свіжовіджаті виноградні вичавки інтенсивно забарвлених червоних сортів винограду.