Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури на бродильну активність та зберігання пивних дріжджів
    (2021) Попівнич, Марина Олегівна; Бондар, Микола Васильович
    На основі теоретичних та експериментальних досліджень встановлено температури приготування і зберігання дріжджів для забезпечення їх бродильної активності.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження та підбір оптимального комплексу ферментних препаратів при зброджуванні сусла високих концентрацій
    (2017) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Бондар, Микола Васильович; Ковальчук, Світлана Степанівна
    Глибокий гідроліз ферментами складових речовин сировини, особливо при переробці висококонцентрованих замісів, забезпечує повноту зброджування сусла, зменшує тривалість бродіння, знижує можливість розвитку сторонньої мікрофлори. Метою роботи є дослідження та підбір оптимального комплексу ферментних препаратів для гідролізу складових зерна в умовах термоферментативної обробки та зброджування сусла високих концентрацій. Для підвищення реологічних показників концентрованого зернового сусла і отримання нормативних якісних показників бражки підібрані мультиензимні комплекси цільового призначення та їх концентрації. Deep hydrolysis by enzymes of constituents of raw materials, especially in the processing of highly concentrated mixtures, ensures the complete digestion of the wort, reduces the duration of fermentation, reduces the possibility of the development of foreign microflora. The purpose of this work is to investigate and select the optimal complex of enzyme preparations for hydrolysis of grain constituents under conditions of thermo-enzymatic processing and fermentation of wort of high concentrations.To increase the rheological parameters of concentrated grain must and obtain normative qualitative indicators of the broth, multi-enzyme complexes of the intended purpose and their concentrations were selected.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів зниження інфікування напівпродуктів у виробництві спирту із крохмалевмісної сировини
    (2009) Карпенкова, Є. А.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Бондар, Микола Васильович
    Для ефективного зниження рівня мікробної контамінації напівпродуктів спиртового виробництва необхідний препарат, що має широкий спектр антимікробної дії, але при цьому не впливає негативно на клітини дріжджів. Подібне поєднання практично нездійсненне, тому необхідно інтенсифікувати пошук шляхів вирішення проблеми інфікування у спиртовій галузі. Одним із таких напрямків є використання антимікробних препаратів на ранніх стадіях виробництва — до внесення дріжджів. To effectively reduce microbial contamination semiproducts alcohol production required a drug that has a broad spectrum antimicrobial action, but it does not adversely affect yeast cells.This combination is almost impossible, so it is necessary to intensify the search for solutions to the problem of infection in the alcohol industry. One of these areas is the use of antimicrobials in the early stages of production - to make yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив деяких антисептиків на кислотоутворювальну мікрофлору і технологічні показники спиртових бражок
    (2002) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна
    В даній роботі представлені результати досліджень антисептиків Акватону — 10 та Вазину і розроблена методика їх раціонального використання в процесі приготування та зброджування сусла спиртового виробництва. This paper presents the results of research antiseptics Akvaton - 10 and Vazyn and elaborated their rational use in cooking and fermenting wort alcohol production.