Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Кумарин-4-ілметилфосфонові кислоти як новий перспективний клас засобів проти вірусу вітряної віспи
    (2017) Длужевський, Вячеслав; Бондаренко, Світлана Петрівна; Кондратюк, Костянтин; Фрасинюк, Михайло Сергійович
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження інноваційних технологій в навчальний процес
    (2013) Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Впровадження мультимедійних технологій в навчальний процес є досить ефективним, але потребує вирішення багатьох завдань щодо розвитку матеріально-технічної бази, напрацюванню досвіду та методології викладання відповідного навчального предмету. The introduction of multimedia technology into the learning process is very effective, but requires the solution of many problems for the development of logistics, elaboration methodology of teaching experience and relevant academic subject.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості рослинної сировини, яка містить біологічно активні речовини
    (2012) Макаренко, Олександр Григорович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    В Україні активно розвивається інтерес до лікарської рослинної сировини, що підтверджується випуском значної кількості фармацевтичних препаратів на базі провідних фармацевтичних підприємствах України. In Ukraine actively growing interest in medicinal plants, as evidenced by the release of a significant amount of pharmaceuticals in the leading pharmaceutical enterprises of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології харчових добавок з р-вітамінною активністю
    (2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Парняков, Олексій Сергійович
    При моделюванні складу їжі збагачення продуктів біологічно активними речовинами є актуальною проблемою. Особливий інтерес викликають похідні кисневмісних гетероциклів, які є одним з найпоширеніших класів природних сполук - флавоноїдів. When modeling the food fortification of biologically active substances is an urgent problem. Of particular interest are derivatives of heterocyclic oxygen, which is one of the most common classes of natural compounds - flavonoids.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочний напій з антиоксидантними властивостями
    (2014) Дацька, Наталія Василівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Харчовий статус населення є одним з найважливіших факторів, що визначають здоров'я нації. У зв'язку зі значним забрудненням навколишнього середовища проблема функціонального харчування стоїть на одному з перших місць у нашій країні та світі. Nutritional status of the population is one of the most important factors that determine the national health. Due to the significant pollution problem of functional foods is one of the first places in our country and the world.
  • Ескіз
    Документ
    Формування наукової складової підготовки фахівців напряму 6.051301 «Хімічна технологія»
    (2014) Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Сучасний світ стрімко розвивається і вимагає постійно вносити корективи в класичні структурно-логічні схеми підготовки фахівців. Хіміки XXI ст. повинні бути ерудовані, обізнані і всебічно розвинуті люди зі знанням іноземної мови. Хімія вже багато років поспіль є пріоритетним напрямком розвитку країн-членів ЄС. Тому, враховуючи вкрай високі вимоги до хіміків-технологів, НУХТ розробив концепцію формування компетенції цих фахівців із врахуванням галузевих стандартів вищої освіти (ГСВО), на основі компетентнісного підходу, як необхідного етапу на шляху реформування системи освіти в Україні. The modern world is fast paced and requires constant adjustments in classical structural logic training. Chemists XXI century. to be erudite, knowledgeable and fully developed people with knowledge of foreign languages. Chemistry for many years is a priority of the EU Member States. Therefore, given the extremely high demands on chemical engineer, developed the concept of NUFT competence of experts with regard of education standards (HSVO) on the basis of competence approach as a necessary step towards reforming the education system in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональний кисломолочний напій
    (2014) Дацька, Наталія Василівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    У сучасному світі у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища проблема функціонального харчування за своєю гостротою і значимістю стоїть на одному з перших місць у світі. In today's world due to pollution problem of functional foods in their severity and significance is on One of the first places in the world.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення Р - вітамінного комплексу з листя зеленого чаю
    (2014) Ярош, Анастасія Андріївна; Ладонько, Марина; Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Мета роботи - дослідження особливостей вилучення Р - вітамінного комплексу з зеленого чаю та підбір оптимальних умов екстрагування. Purpose - study of extracting P - vitamin complex with green tea and selection of optimal conditions for extraction.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні способи вилучення каротиноїдів із рослинних джерел
    (2014) Павленко, Катерина Андріївна; Волосецька, Мар`яна Василівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Аналіз різних рослинних джерел каротиноїдів показав, що найперспективнішим для України є морква і гарбуз. Способи екстракції впливають на можливість використання B-каротину в якості перспективної харчової добавки. Analysis of different plant sources of carotenoids showed that the most promising for Ukraine carrots and pumpkin. Methods of extraction affect how you can use B-carotene as a promising dietary supplement.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження особливостей екстрагування катехінів при заварюванні зеленого чаю
    (2014) Ладонько, Марина; Ярош, Анастасія Андріївна; Таволжан, Алла Анатоліївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Метою дослідження було вивчення залежності кількості катехінів у водних екстрактах від сорту чаю, наявності смакових добавок, умов заварювання тощо. The aim of the study was to investigate the dependence of catechins in aqueous extracts of teas, available flavorings, brewing conditions and so on.