Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Значення та перспектива використання молозива корів(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаМолозиво – це єдиним продукт, у складі якого об’єднані в найбільш оптимальних пропорціях цілий арсенал захисних факторів, до числа яких належать лактоферин, лізоцим, лактопероксидаза та каталітично активні антитіла - білки-абзими, які в найбільшій кількості містяться саме в коров'ячому молозиві, а також вітаміни, мінерали, вуглеводи, білки та швидкозасвоювані жири. Ця унікальна композиція сприяє надійному протиінфекційному захисту та запускає процес відбудови організму.Документ Молозиво - основа для розробки імунного харчування(2016) Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаМолозиво – натуральне джерело всіх необхідних компонентів для підтримання активного імунітету і активації ослабленої імунної системи, тому воно є цінним продуктом для створення імунного харчування. Молозиво є багатим на захисні фактори імунітету, такі як: інтерферон, антитіла (імуноглобуліни), олігосахариди, білки, жири, вуглеводи, макро- і мікроелементи, вітаміни тощо. Крім цього, молозиво містить в 10 - 20 разів більше антитіл: IgG IgA, IgM, IgE, IgD ніж молоко, з яких головне значення фактора захисту має секреторний імуноглобулін А (sIgA), який з першим потраплянням до організму починає захищати слизові оболонки дитини і тим самим зміцнює імунітет. Colostrum - a natural source of all the necessary components to maintain an active immune activation and a weakened immune system because it is a valuable product for creating immune nutrition. Colostrum is rich in protective immunity factors such as interferon antibodies (immunoglobulins), oligosaccharides, proteins, fats, carbohydrates, macro- and micronutrients, vitamins and so on. In addition, colostrum contains 10 - 20 times more antibodies: IgG IgA, IgM, IgE, IgD than milk, of which the principal value of protection factor is secretory immunoglobulin A (sIgA), which first hit the body begins protect the mucous membranes of the child and thereby strengthening immunity.