Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація робочих режимів запірно-регулювальної мережі продуктопроводу на базі позиційних приводів(2024) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Бутик, Тарас ВасильовичОдним із критичних аспектів ефективної експлуатації підприємств цукрової галузі є раціональна організація технологічних комунікацій. Зокрема, правильний вибір та конфігурація запірно-регулювальної мережі на основі запірно-регулювальних пристроїв (ЗРП). Актуальними задачами автоматизації харчових підприємств є обгрунтування впливу ЗРП на енергоефективність процесів та загальну продуктивність виробництва. Сучасні ЗРП, оснащені позиційними електропневматичними системами керування, дозволяють досягти високої точності регулювання та гнучкості управління технологічними процесами. Проте, для досягнення оптимальних робочих режимів необхідно розробляти та впроваджувати ефективні методи їхньої оптимізації.Документ Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру(2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир СтепановичВиробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачеюДокумент Теоретико-практичні аспекти інтеграції дозувально-фасувальних модулів в системі робота-маніпулятора(2023) Бутик, Тарас Васильович; Ясичев, Владислав Віталійович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаРозробка роботизованих комплексів для виконання дозувальнофасувальних технологічних операцій є актуальною задачею для харчової, фармацевтичної, косметичної та хімічної промисловості.Документ Інтеграція прецизійного дозатора в мехатронний модуль маніпулятора(2023) Бутик, Тарас Васильович; Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичТочне дозування рідини- це складний, але актуальний для дослідження процес, зокрема, щодо контролю за точністю формування дози. Найбільш вживаною для в'язких харчових продуктів, біомедичних препаратів є конструкція поршневих дозаторів. Різноманітність конструкцій та характеристик клапанів керування для точного формування дози продукту обумовлює необхідність додаткових досліджень. Основна перевага методу дозування за часом полягає в тому, що кількість продукту, який відбирається із живильника, не залежить від висоти напору, мірної ємності та форми підвідного продуктопроводу. Прототип запропонованого нами клапана був створений та протестований на точність відбору дози від 5 до 50мг із корегуванням діапазону тиску й часу. Отримані результати показали високу повторюваність і точність для продуктів із низькою та середньою в'язкістю (молоко, олія, клей). Їх можна порівняти з існуючими комерційно доступними системами точного дозування.