Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Коефіцієнти енергетичної ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового заводу(2014) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Тетяна Петрівна; Василенко, Сергій Михайлович; Шутюк, Віталій Володимировичресурсів в цукровому виробництві, що базується на використанні як бази порівняння розробленої ідеалізованої схеми теплотехнологічного комплексу. The technique of analyzing the efficiency of fuel and energy resources in the sugar industry, based on the use as a basis for comparison of the idealized scheme developed by the heat of a technological complex.Документ Дослідження регідратаційних властивостей сушених плодів і овочів(2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василенко, Сергій МихайловичВ роботі розглянуто процес регідратації за різних значень температур для різних продуктів. Результати досліджень поглинання води під час регідратації фруктів і овочів показують, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. We consider the process of rehydration at different temperatures for different products. The research results of water absorption during rehydration of fruits and vegetables show that dependence of moisture content on temperature can be described by a kinetic model of the first order.Документ Порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою(2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Бессараб, Олександр СеменовичНаведено порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою. Дослідження процесу сушіння жомової січки гарячим повітрям здійснювалися за температур 40, 60, 80 і 100, а перегрітою парою – 130, 140 і 150 °С. Тривалість сушіння жому – відповідно 2,5…6 і 10…15 хв за швидкості потоку сушильного агента 1,7 м/с. Під час сушіння гарячим повітрям білий колір волокна зберігався до 80 % СР в усьому діапазоні температур. Під час сушіння перегрітою парою жом починає жовтіти за вмісту СР вище 70 %. Для збереження білого кольору сухого продукту доцільно сушити жом до 70 % СР, після чого досушувати конвективним способом. Comparative analysis of sugar beet pulp drying with hot air and superheated steam. Investigation of dry pulp broken rice with hot air were carried out at 40 , 60, 80 and 100, and superheated steam - 130 , 140 and 150 ° C. Drying of pulp - respectively 2.5 and 6 ... 10 ... 15 minutes at a flow rate of drying agent 1.7 m/s. When hot air drying white fibers remained 80% CP in the whole temperature range. When superheated steam drying pulp begins to turn yellow at CP content above 70 %. To preserve white dry product it is advisable to dry the pulp to 70% CP, then dosushuvaty convective method.Документ Утилізація викидів парових сушильних установок(2013) Турчин, Владислав Юрійович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Василів, Володимир ПавловичЗроблено аналіз способів утилізації перегрітої пари з низькою ентальпією сушильних установок. Показано переваги і недоліки використання різних способів стискання пари. The analysis methods of utilization of superheated steam drying with low enthalpy systems. The advantages and disadvantages of using different ways to compress vapor.