Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Контроль якості та регіону походження меду методом ЯМР(2018) Коробка, Юлія Петрівна; Д’яченко, Антон; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаЕкспрес-метод ЯМР дозволяє швидко визначати сорт меду, країну- виробника та регіон походження продукту, а також робити висновки стосовно факторів зовнішнього впливу на харчовий продукт та ідентифікувати фальсифікат. The express-method of NMR allows to determine quickly the sort of honey, country-producer and region of product origin and to draw conclusion as to the factors of external influence on a food product and to identify the falsification.Документ Порівняльний аналіз ІЧ-спектрів відбивання бджолиного обніжжя та інших сипких продуктів (цукор, сіль, сода)(2018) Білошицька, Тетяна; Гальченко, Вікторія; Добровольська, Ольга; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир ВікторовичЗа дослідами ІЧ-спектроскопії можна ідентифікувати сипучі харчові продукти та в подальшому визначати домішки за зміною характеру й інтенсивністю відповідних спектрів відбивання. Thanks to the experiments of infra-red spectroscopy it is possible to identify friable food products and to determine admixtures after the change of character and intensity of corresponding spectrums of reflection in future.Документ Промисловий контроль якості воскової сировини методом БІЧ-спектроскопії(2018) Дробот, Альона Олексіївна; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Домбровський, Валерій ПетровичЕкспрес-метод ближньої інфрачервоної спектроскопії дозволяє контролювати якість воскової сировини та може бути застосований на підприємствах воскопереробної галузі у процесі виготовлення продукції. The express-method of near infra-red spectroscopy allows to control quality of waxen raw material and can be applied on the enterprises of wax-processing industry in the process of product making.Документ Інфрачервона спектроскопія бджолиного воску(2016) Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій ПетровичМетод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити ідентифікацію воску та воскоподібних речовин, визначати відсотковий вміст таких домішок, як парафін та церезин, а також дає можливість робити якісні висновки щодо старіння зразка. Також може бути застосований у якості експрес-методу на виробництві для контролю продукції в процесі виготовлення вощини. При цьому вказаний метод не призводить до фізико-хімічних змін показників зразка, що спостерігається при традиційних хімічних методів аналізу. The BIC spectroscopy method allows identification of waxes and waxy substances, determining the percentage of impurities such as paraffin and ceresin, and also makes it possible to draw qualitative conclusions about the aging of the sample. It can also be used as an express method in production for controlling products in the process of manufacturing wax. At the same time, this method does not lead to physico-chemical changes in sample parameters, which is observed in traditional chemical methods of analysis.Документ Дослідження воскової сировини методом БІЧ-спектроскопії(2017) Коробка, Юлія Петрівна; Гедзюк, Вікторія; Вишняк, Володимир Вікторович; Домбровський, Валерій Петрович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара ТихонівнаДаний метод досліджень не потребує особливої підготовки зразка, експеримент проходить швидко, дослідженням не заважає оточуюче світло. Прилад здатний забезпечити постійний контроль фізико-хімічних властивостей сировини в процесі виробництва воску та виробів з нього. Метод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити постійний моніторинг воскової сировини на предмет виявлення сторонніх домішок (парафіну, церезину) та контролювати хімічний склад готової продукції, зокрема штучної вощини. This method of research does not require special preparation of the sample, the experiment passes quickly, the study does not interfere with the surrounding light. The device is capable of providing constant control of the physical and chemical properties of raw materials in the process of producing waxes and wares from it. The BIC spectroscopy method allows for continuous monitoring wax raw materials for the detection of foreign impurities (paraffin, ceresin) and control the chemical composition of finished products, in particular artificial wax.Документ Ідентифікація бджолиного воску та воскоподібних речовин методом інфрачервоної спектроскопії(2016) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир Вікторович; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій ПетровичІнфрачервона спектроскопія дифузного відбивання дозволяє за короткий час, не використовуючи хімічних реактивів та не руйнуючи зразок, проводити ідентифікацію бджолиного воску, а також виявляти такі домішки, як церезин та парафін. Infrared spectroscopy of diffuse reflection allows for a short time, without using chemical reagents and without destroying the specimen, to identify the beeswax, and to detect impurities such as ceresin and paraffin.