Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні
    (2020) Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Динамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека використання та вживання стручкового перцю роду capsicum annuum
    (2020) Лахно, Анастасія Ігорівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У даній роботі було визначено чинники небезпеки при використанні та вживанні стручкового перцю роду capsicum annuum у закладах ресторанного господарства як працівниками кухні так і відвідувачами. Комплексна оцінка ризику небезпеки використання та вживання таких прянощі дозволить оцінювати та обирати безпечні методи використання для працівників кухні та вживати заходи щодо екстреної (невідкладної) першої медичної допомоги у разі прояву алергічної реакції у відвідувачів закладу чи працівників. The paper identifies the risk factors for the use and consumption of capsicum annuum in restaurants in the restaurant industry as kitchen staff and visitors. A comprehensive risk assessment of the hazard of using and consuming such spices will allow you to evaluate and choose safe methods of use for kitchen staff and take measures for emergency first aid in case of an allergic reaction in visitors to the institution or employees.
  • Ескіз
    Документ
    Ризик-орієнтовний підхід сучасного промислового підприємства
    (2017) Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі розглянуто концепцію ризик-орієнтовного підхіду сучасного промислового підприємства з урахування стандартів, що запроваджені Міжнародною Організацією із Стандартизації (ISO), а також британських стандартів серії ОНSAS 18000, що можуть застосовуватися в організаціях усіх типів, незалежно від їх приналежності, обсягів виробництва та форм власності. Стандарт BS OHSAS 18001:2007 «Система управління охороною праці. Вимоги». Визначено, що менеджмент, з ризик-орієнтовним мисленням, передбачає розробку та реалізацію заходів та методів управління чисельними небезпеками і можливостями (позитивними і негативними). Впровадження в діяльність промислового підприємства міжнародної системи ризик-орієнтовного менеджменту працеохоронної діяльності дозволяє ідентифікувати небезпеки та проводити оцінювання професійних ризиків. Запропонована методика упередження небезпек або небезпечних ситуацій дозволяє забезпечувати стабільність розвитку, підвищувати рівень безпеки, за рахунок здійснення всіх видів діяльності в контрольованих умовах. The paper considers the concept of a risk-oriented approach of a modern industrial enterprise taking into account the standards established by the International Organization for Standardization (ISO) and the British standards of the ONSAS 18000 series that can be applied in organizations of all types, regardless of their belonging, production volumes and forms property. BS OHSAS 18001: 2007 "Safety Management System. Requirements. " It is determined that management, with risk-oriented thinking, involves the development and implementation of measures and methods for managing numerical hazards and opportunities (positive and negative). The introduction of an international system of risk-oriented management of occupational activity into the activity of an industrial enterprise allows identification of risks and the assessment of occupational risks. The proposed method of prevention of hazards or dangerous situations allows to ensure the stability of development, increase the level of security, due to the implementation of all activities under controlled conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Кількісне оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах харчової промисловості
    (2014) Костенко, Святослав Володимирович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Проведено аналіз методів і методик кількісного оцінювання ризику вибуху на виробничих об’єктах, призначених для обґрунтування стійкості будівель і споруд відповідних об’єктів до впливу повітряної вибухової хвилі. The analysis methods and techniques of quantitative risk assessment explosion at industrial facilities designed to support the sustainability of buildings and structures relevant facilities to the effects of air blast.