Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічне вапно, сатураційний газ і екологія: сучасні реалії(2016) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk.Документ Очищення дифузійного соку з використанням препарату наночастинок гідроксиду алюмінію(2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Маринін, Андрій Іванович; Ардинський, Олексій ВалерійовичНині важливим напрямком досліджень і розробок в науковому просторі, що націлені на вирішення комплексних науково-технічних і технологічних завдань є можливість застосування нанотехнологій. Currently an important area of research and development in research that aims to solve complex scientific-technical and technological problems is that the use of nanotechnology.Документ Вплив електроіскрової обробки та препарату наночастинок гідроксиду алюмінію на чистоту дифузійного соку(2012) Ардинський, Олексій Валерійович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Ткаченко, Сергій ВолодимировичПроцес очищення дифузійного соку від нецукрів є надзвичайно важливою проблемою при виробництві цукру як з моменту заснування цієї промисловості, так і на сьогодні. При цьому основний реагент гідроксид кальцію (вапняне молоко) при роботі за класичною схемою не дає можливості цілковито видалити супутні домішки, незважаючи на вже більш як 200-річну історію його застосування. The process of purification of diffusion juice from nasarov is an extremely important problem in the production of sugar as since the Foundation of this industry and today. The main reagent is calcium hydroxide (milk of lime) when working according to the classical scheme makes it impossible to fully remove concomitant impurities, despite the more than 200-year history of its use.Документ Метод визначення шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом.In theses the method of calculation of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas.Документ Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.Документ Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичПрацюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.Документ Вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаЕкспериментально та теоретично доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, встановлено оптимальний діапазон питомої електропровідності - 0,35...0,55, за якого вапняному молоку притаманні найкращі фізико-хімічні властивості. Experimentally and it is well-proven in theory, that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity is set - 0,35...0,55, for which to the limewater the inherent best physical and chemical properties.Документ Вплив технологічних властивостей вапняного молока на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаПроцеси, які відбуваються між вапном і водою, вапняним молоком та дифузійним соком, гідроксидом кальцію та діоксидом вуглецю під час сатурації залежить від дисперсності твердої фази реагенту. Processes, which take place between a lime and water, by a limewater and diffusive juice, gidroksidom of calcium and dioxide of carbon, during saturacii depends on dispersion of hard phase of reagent.Документ Методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна