Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання сурімі-подібного матеріалу з м'яса птиці
    (2019) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Шуллер, Світлана; Безпалько, Віктор
    Попередні дослідження свідчать, що водопровідна вода, хлорид натрію (NaCl), бікарбонат натрію (NaHCO3) і натрій фосфатний буфер є ефективними миючими розчинами для обробки сурімі-подібного матеріалу. Робота в даному напрямку дослідження проводиться з метою вивчення впливу: кількості промивок та тривалості промивання, а також тип різних розчинів на функціональні властивості механічно обваленого м'яса індика. Previous research suggests that tap water is sodium chloride (NaCl), sodium bicarbonate (NaHCO3) and sodium phosphate buffer are effective detergents for treatment of surimi-like material. Work in this direction of research is carried out for the purpose of studying exposure: number of washes and duration of washings, as well as the type of different solutions for the functional properties of mechanically shelled turkey meat.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання борошна гарбузового насіння в м'ясопродуктах
    (2019) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав Олександрович
    На сьогодні встановлено, що стероїдні гормони можуть справляти позитивну дію не тільки при порушенні функцій організму, але й при лікуванні деяких форм рака, а також для лікування запальних процесів, бронхіальної астми й ревматоїдних артритів. При цьому необхідно відзначити, що дія зазначених біологічно активних речовин не викликає побічних негативних ефектів на відміну від тваринних стероїдів. Таким чином, борошно з насіння гарбуза є перспективною сировиною для використання його в технологіях м'ясних продуктів. Виходячи з вищезазначеного, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів молодими науковцями проводиться наукова робота по розробці сучасних аліментарно адекватних продуктів харчування з використанням перспективної сировини - борошна гарбуза. To date, it has been established that steroid hormones can have a positive effect not only in dysfunction, but also in the treatment of some forms of cancer, as well as for the treatment of inflammatory processes, bronchial asthma and rheumatoid arthritis. It should be noted that the action of these biologically active substances does not cause side effects in contrast to animal steroids. Thus, pumpkin seed flour is a promising raw material for use in meat technology. Based on the above, the Department of Meat and Meat Products Technology young scientists are conducting scientific work on the development of modern food-grade foods using promising raw materials - pumpkin flour.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність використання екстракту ягід годжі у виробництві м’ясопродуктів
    (Галенко, О. Перспективність використання екстракту ягід годжі у виробництві м’ясопродуктів / О. Галенко, Д. Баран // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 273., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Баран, Дмитро Ігорович
    Вживання ягід годжі впливає практично на усі метаболічні процеси в організмі. За їхньою допомогою кишківник функціонує краще, а шлунок виробляє більше ферментів, що відповідають за засвоєння поживних елементів. Печінка й уся система виведення жовчі активізується, коли вступають у дію ягоди годжі. Властивості ягід годжі дозволяють поліпшувати стан шкіри та позитивно впливати на зір. Речовина зеаксантин у них, пов’язана з активністю вітаміну А, гальмує розвиток вікових захворювань, пов’язаних із дегенерацією сітківки. Лікувальні властивості ягоди годжі ефективно виявляють себе при недоліках ендокринної системи та захворюваннях підшлункової залози. Розроблена рецептура м'ясних продуктів з використанням екстракту ягід годжі. Провівши органолептичні дослідження можна сказати, що отримані зразки мають збалансований смак, з приємним кольором та текстурою. Заплановано дослідження фізико-хімічних та мікробіологічних показників. Eating goji berries affects almost all metabolic processes in the body. With their help, the intestine functions better, and the stomach produces more enzymes that are responsible for absorbing nutrients. The liver and the entire bile excretion system are activated when goji berries take effect. The properties of goji berries can improve the condition of the skin and have a positive effect on vision. The substance zeaxanthin in them, associated with the activity of vitamin A, inhibits the development of age-related diseases associated with retinal degeneration. The healing properties of goji berries are effective in deficiencies of the endocrine system and diseases of the pancreas. A recipe for meat products using goji berry extract has been developed. After conducting organoleptic studies, we can say that the obtained samples have a balanced taste, with a pleasant color and texture. Research of physicochemical and microbiological indicators is planned.