Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантної здатності настоїв із кавозамінників
    (2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Грушевська, Ірина Олегівна
    Водно-спиртові настої із кавозамінників є перспективними напівфабрикатами у виробництві солодких десертів, кондитерських виробів, напоїв алкогольних та слабоалкогольних, коктейлів, що готують та реалізують заклади ресторанного господарства. Окрім розширення асортименту, збереження традиційного кавового смаку, можливо збільшення антиоксидантних властивостей, що уповільнюють негативні процеси в організмі людини. Water-alcohol infusions from coffee substitutes are promising semi-finished products in the production of sweet desserts, confectionery, alcoholic and low-alcohol drinks, cocktails prepared and sold by restaurants. In addition to expanding the assortment, preserving the traditional coffee taste, it is possible to increase antioxidant properties that slow down negative processes in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Використання настоїв з рослинної сировини у технології соусів
    (2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Богомол, Анна Віталіївна; Грушевська, Ірина Олегівна
    У ході досліджень встановлено антиоксиданту дію водно-спиртових настоїв цитрусових та доведено доцільність використання водно-спиртового настою із кумквату у виробництві соусів до м’ясних страв, що дає можливість розширити асортимент соусів у закладах ресторанного господарства. In the course of research, the antioxidant effect of water-alcohol infusions of citrus fruits was established and the feasibility of using water-alcohol infusion of kumquat in the production of sauces for meat dishes was proven, which makes it possible to expand the range of sauces in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення перспективності використання настоїв з плодів цитрусових у технології соусів
    (2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Мішуровський, Анатолій Сергійович; Грушевська, Ірина Олегівна
    Експериментально встановлено, що найбільші окисно-відновні властивості мають настої із кумквату. Їх доцільно використовувати у технології виробництва соусів червоних, з метою підвищення антиоксидантних властивостей. Додавання рослинних водно-спиртових настоїв з цитрусових у соуси регулюють їх кислотність за рахунок зниження рівня рН, що перешкоджає розмноженню мікроорганізмів, та збагачують їх вітамінами та мікроелементами. It was experimentally established that kumquat infusions have the greatest redox properties. It is advisable to use them in the production technology of red sauces, in order to increase the antioxidant properties. The addition of vegetable water-alcohol infusions from citrus fruits to sauces regulates their acidity by lowering the pH level, which prevents the reproduction of microorganisms, and enriches them with vitamins and trace elements.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення енергії відновлення настоїв спиртових рослинної сировини
    (2021) Кузьмін, Олег Володимирович; Грушевська, Ірина Олегівна; Дериш, Андрій Дмитрович
    Наведено результати експериментальних досліджень антиокислювальної активності водно-спиртових настоїв. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення рівня якості страв у закладах ресторанного господарства
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Грушевська, Ірина Олегівна; Рудий, Владислав Віталійович
    Оцінено якість раціонів харчування у закладах готельно-ресторанного господарства, що дозволяє виявити збалансованість харчування згідно норм фізіологічної потреби для добового раціону харчування. The quality of food rations in the establishments of the hotel and restaurant industry was assessed, which makes it possible to identify the balance of nutrition in accordance with the norms of physiological needs for the daily diet.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технології водопідготовки на утворення стабільних комплексів в системі спирт-вода
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Грушевська, Ірина Олегівна; Рудий, Владислав Віталійович
    Проведено узагальнення інформації щодо існуючих технології підготовленої води та наукових уявлень про формування її якісних характеристик, які спрямовані на розроблення алкогольних напоїв стабільної якості. Встановлено, що завдяки новітнім методам дослідження – 1H ЯМР спектроскопії, лікеро-горілчані та винно-коньячні підприємства потребують інформації, щодо аналізу технологічних умов і технічних засобів для отримання рівноважних станів в системі спирт-вода. The generalization of information on the existing technologies of prepared water and scientific ideas about the formation of its quality characteristics, which are aimed at developing alcoholic beverages of stable quality. It is established that due to the latest research methods - 1H NMR spectroscopy, distilleries and wine and brandy companies need information on the analysis of technological conditions and technical means to obtain equilibrium states in the alcohol-water system.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка перспективності використання водно-спиртових настоїв з рослинної сировини у харчовому виробництві
    (2016) Кузьмін, Олег Володимирович; Грушевська, Ірина Олегівна; Білоусов, Дмитро Юрійович
    На сьогодні широкий асортимент харчової продукції базується на використанні різноманітної рослинної сировини при виробництві напівфабрикатів - ароматні спирти, настої, спиртовані соки, морси тощо. Today, a wide range of food based on the use of various plant material in the production of semi - aromatic alcohols, infusions, spirited juices, fruit drinks and more.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження залежності питомої продуктивності від температури процесу концентрування розчинів лактози нанофільтрацією
    (2012) Грушевська, Ірина Олегівна; Мирончук, Валерій Григорович
    Питома продуктивність нанофільтраційних мембран є однією з найважливіших їх характеристик. Вона залежить від багатьох факторів: складу рідини, тиску, pH середовища, температури і т.п. Питома продуктивність нанофільтраційних мембран є однією з найважливіших їх характеристик. Вона залежить від багатьох факторів: складу рідини, тиску, рН середовища, температури і т.п. Pete produktivnіst nanofіltratsіynih membranes Je odnієyu s nayvazhlivіshih їh characteristics. Vaughn deposits od bagatoh faktorіv: Warehouse rіdini, vise, pH seredovischa, temperature, etc. i
  • Ескіз
    Документ
    Концентрування молочної сироватки мембранними методами
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    Розроблена технологічна схема комплексної переробки молочної сироватки. The technological scheme for complex processing of whey.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення степені забруднення нанофільтраційних мембран в процесі розділення молочної сироватки
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Усач, Р. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    Експериментально визначено степінь забруднення нанофільтраційних мембран в процесі розділення молочної сироватки. Experimentally determined degree of fouling nanofiltration membranes in the separation of whey.