Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективність дезінфікуючого засобу «Каморан» щодо розвитку слизоутворювальних бактерій у виробництві цукру(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна Миколаївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаЕкспериментально встановлено високу ефективність дезінфекційного засобу «Каморан» за витрат діючої речовини 0,002 – 0,004% щодо слизоутворювальних бактерій. Доведено, що засіб «Каморан»сприяє зменшенню втрат сахарози від розкладання, сприяє підвищенню виходу та покращенню якостi бiлого цукру.Документ Визначення оптимальних витрат засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку(2015) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Ширяєвська, Анастасія Борисівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаПроведено контроль зміни рН20 дифузійного соку із внесеним до нього антимікробним засобом «Бетастаб». Визначено оптимальні витрати засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку одержаного з кондиційної сировини. The control of change of pH20 of diffusion juice with the antimicrobial "BetaStab" introduced to it was carried out. The optimal expenses of the "BetaStab" for disinfection of diffusion juice obtained from conditioned raw materials are determined.Документ Еколого-економічні аспекти водоспоживання в Україні(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Молодницька, Анна СергіївнаПринципи раціонального природокористування та збереження навколишнього середовища стали пріоритетом сучасного світового розвитку і потребують розроблення системи ефективних заходів щодо механізмів їх реалізації та контролю. The principles of environmental management and environmental protection have become a priority of the modern world and the need to develop a system of effective measures for implementation mechanisms and control.Документ Шляхи оптимізації структури споживання води у бурякоцукровому виробництві(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна МиколаївнаВпровадження запропонованих способів водопідготовки та водоочищення у виробництво дозволить значно покращити показники якості технологічних вод, мінімізувати або повністю виключити споживання свіжої води з природних водоймищ, і відповідно, суттєво знизити негативний вплив цукрових заводів на навколишнє природне середовище. Implementation of the proposed methods of water treatment in production will significantly improve the quality of process water, minimize or completely eliminate the consumption of fresh water from natural reservoirs, and therefore significantly reduce the negative impact of sugar factories on the environment.Документ Дезінфекція технологічних вод у виробництві цукру(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаЖивильна вода є одним із джерел інфікування дифузійного апарату, що призводить до розвитку мікробіологічних процесів, а отже, до збільшення втрат сахарози, і негативно впливає на ефективність роботи не лише дифузійної установки, але і виробництва в цілому. Feed water is a source of infection diffusion system, which leads to the development of microbiological processes and, consequently, to an increase in losses of sucrose, and adversely affect the performance of not only diffuse the installation, but the production as a whole.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХ(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаЕкстрагування сахарози з бурякової стружки є однією з основних стадій бурякоцукрового виробництва, від ефективності проведення якої залежить повнота вилучення сахарози та технологічна якість одержаного екстракту. Чистота дифузійного соку в значній мірі залежить від вмісту в ньому нецукрів, в тому числі високомолекулярних сполук , тому першочерговим завданням при вилученні сахарози з бурякової стружки є одержання соку високої чистоти за рахунок меншого переходу в екстракт високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин. The extraction of sucrose from beet chips is one of the main stages of sugar beet production, the efficiency of which depends on the completeness of extraction of sucrose and technological quality of the resulting extract. Clean juice largely depends on the content in the netsukriv, including Macromolecular as a priority when removing sucrose from beet chips is to obtain high purity juice due to the smaller transition to extract high-molecular compounds, including pectin.Документ Оптимізація процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія МиколаївнаПід час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редукувальних речовин у вихідній клеровці. During the processing of raw cane sugar to sugar beet plants important objective is to maximize the decomposition redukuvalnyh substances subject to the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content in the starting materials redukuvalnyh klerovtsi.Документ Дослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництві(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаБезпечність продуктів харчування є актуальним питанням сьогодення. В той же час слід відмітити, що перебіг мікробіологічних процесів у виробництві білого цукру негативно впливає на ефективність виробництва та якість готової продукції. На більшості вітчизняних підприємств для пригнічення мікрофлори при проведенні процесу екстрагування сахарози використовують формалін, що пов'язано з достатньо високою ефективністю його дії та невисокою вартістю. Food safety is a key issue today. At the same time it should be noted that the progress of microbiological processes in the production of white sugar negatively affects the efficiency and quality of the finished product. On most domestic enterprises to inhibit microflora during process of extracting the sucrose formalin used, due to the relatively high efficiency of its performance and low cost.Документ Вплив якості цукрових буряків на технологічні показники соків та продуктів у виробництві білого цукру(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Касян, Ірина МиколаївнаПроцес технологічного перероблення коренеплодів цукрових буряків, уражених збудниками кагатної гнилі, пов'язаний з труднощами, що виникають внаслідок хімічних перетворень високомолекулярних сполук та накопичення пектинових речовин у дифузійному соку. Тому важливим питанням є вивчення впливу кагатної гнилі, спричиненої окремими видами збудників, на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. The process of technological processing of sugar beet roots infected with pathogens kahatnoyi rot associated with difficulties arising from chemical reactions Macromolecular and accumulation of pectin in the juice. Therefore, an important issue is to study the effect kahatnoyi rot caused by certain types of pathogens, the technological parameters of diffusion and purified juice.Документ Новий нетоксичний реагент для освітлення поляриметричних розчинів цукрового виробництва(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена МиколаївнаВ статі розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози, який є безпечним і не спричиняє негативного впливу на навколишнє середовище. В статье рассмотрено применение нового нетоксического реагента для осветления растворов сахарозы при поляриметрическом определении массовой части сахарозы, который является безопасным и не вызывает негативного влияния на окружающую среду. In the article is considered to use of new untoxic reagent for clarification of solutions of saccharose, at determination of mass part of saccharose, which is safe and does not causes negative influence on an environment.