Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Принципи створення продуктів функціонального призначення для харчування військовослужбовців
    (Киев, НУХТ, 2016) Довга (Козачишена), Олена Олександрівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Розглядається питання щодо розробки продуктів функціонального харчування для військовослужбовців з використанням природної рослинної сировини підвищеної поживної цінності та електроактивованої води з резонансною мікрокластерною структурою з урахуванням принципів і сучасних наукових досягнень нутриціології. The question on the development of functional food to soldiers using natural plant materials of high nutritional value and elektroaktyvovanoyi water with the resonance of micro structure on the basis of principles and modern scientific achievements nutritiology.
  • Ескіз
    Документ
    Нові борошняні страви із прісного тіста на основі житнього, соєвого та гречаного борошна
    (2015) Косих, А.; Довга (Козачишена), Олена Олександрівна
    Борошняні страви здавна поширені на Україні, вони є невід’ємною частиною української кухні і мають велике значення у харчуванні людини. Однак при виготовленні продуктів харчування останнім часом звертають велику увагу на те, що в продуктах недостатня кількість мікронутріенти (вітаміни, білки, жири, клітковина та мінеральні речовини), які належать до ессенціальних факторів харчування людини, без застосування яких у певних кількостях неможливе повноцінне фізіологічне існування, а саме обмін речовин у організмі, його нормальне функціонування, резистентність до захворювань та несприятливих факторів навколишнього середовища тощо. Flour dishes have long been common in Ukraine, they are an integral part of Ukrainian cuisine and are important in human nutrition. However, the manufacture of food recently drawn much attention to the fact that the products in insufficient quantity mikronutrienty (vitamins, proteins, fats, fiber and minerals), belonging to of essential factors of human nutrition without the use of which in certain quantities can not complete physiological existence namely metabolism in the body, its normal functioning, resistance to diseases and adverse environmental factors and so on.
  • Ескіз
    Документ
    Новітні технології соусів з використанням йод- активу
    (2015) Корольчук, А.; Довга (Козачишена), Олена Олександрівна
    Фахівці з раціонального харчування стверджують, що 80 % нашого здоров’я безпосередньо залежить від здорового харчування, яке полягає у встановленні гармонії між продуктами харчування та гомеостазом організму людини. Водночас треба враховувати вік, стать, наявність хронічних захворювань та інші критерії. Experts in nutrition say that 80% of our health depends on a healthy diet, which is to establish harmony between food and homeostasis of the human body. At the same time should take into account age, gender, presence of chronic diseases and other criteria.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні рекомендації до розроблення оздоровчих харчових раціонів для військовослужбовців
    (2015) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, Ірина; Довга (Козачишена), Олена Олександрівна
    Згідно наказу Міністерства оборони України № 402 «Про затвердження положення по продовольчому забезпеченню збройних сил України на мирний час», постанови Кабінету Міністрів України № 426 «Про норми забезпечення продовольчими пайками військовослужбовців» у всіх військовослужбовців передбачено трьохразове харчування, окрім службовців військово-повітряних сил, де прийнято чотирьохразове харчування. Енергетична цінність раціону військовослужбовців розподіляється таким чином: сніданок - 30-35%, обід - 40-45%, вечеря 20-30% . Zgіdno Mіnіsterstva behest of Defense of Ukraine № 402 "On zatverdzhennya provisions for prodovolchomu zabezpechennyu zbroynih forces of Ukraine to the peaceful hour", decided Kabіnetu Mіnіstrіv Ukraine № 426 "On the normalization zabezpechennya prodovolchimi rations vіyskovosluzhbovtsіv "at vsіh vіyskovosluzhbovtsіv peredbacheno trohrazove harchuvannya, okrіm sluzhbovtsіv vіyskovo-povіtryanih forces de priynyato chotirohrazove harchuvannya. Energetichna tsіnnіst ratsіonu vіyskovosluzhbovtsіv rozpodіlyaєtsya such rank: snіdanok - 30-35% obіd - 40-45%, 20-30% of the Last Supper.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми вагомості харчової цінності страв для військовослужбовців
    (2015) Проценко, Ольга Анатоліївна; Довга (Козачишена), Олена Олександрівна; Корецька, Ірина Львівна
    При складанні раціону харчування військовослужбовців однією з основних вимог е збалансованість страв по основним нутріентам. Безладне, нерегулярне харчування військовослужбовців призводить до порушень ритмічності діяльності органів травлення, зниження засвоєння їжі, а в деяких випадках до різних шлунково-кишкових захворювань. Добові норми забезпечення при триразовому харчуванні розподіляються по калорійності на: сніданок - 30-35%; обід - 40-45%; вечеря - 30-20%. In drawing up the diet soldiers one of the main requirements is balanced meals in the main nutrientam. Erratic, irregular meals leads to violations of military rhythm of the digestive system, reducing digestion, and in some cases, various gastrointestinal diseases. Providing daily rate at meals distributed in calories at breakfast - 30-35%; dinner - 40-45%; dinner - 30-20%.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз харчування військовослужбовців Збройних Сил України
    (2014) Довга (Козачишена), Олена Олександрівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Встановлено, що на стан здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України впливають такі фактори як організація харчування (не збаланованість раціону) і характер діяльності (тяжкість і напруженість праці). Established that the health of the Armed Forces of Ukraine influenced by such factors as catering (not zbalanovanist diet) and the nature of the (severity and intensity of labor).