Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Хміль, як основна сировина у пивоварінні(2022) Сьомак, Юлія Костянтинівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаХміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. Основ-ними виробниками є США, Німеччина, Чехія, Україна, Англія, Польща, Китай, Австралія. Великий потенціал, який можна порівняти з ФРН та Чехією, у вирощуванні хмелю має Україна — до 10–12 тис.т. Але через організаційні недоліки він не використовується і зараз виробляється лише 500–700 т при потребі 4–5 тис.т. Тому надзвичайно актуальною є задача раціонального використання хмелю у пивоварінні, а також у виробництві екстрактів та інших хмельових препаратів (ХП)Документ Вплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники хмелю202(2023) Жигун, Богдан Анатолійович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Шевченко, Олександр ЮхимовичСучасний розвиток харчової промисловості в Україні вимагає все більш жорстких вимог до якості та асортименту продукції, зниження витрат на сировину та енергоресурси. Щоб відповісти на ці вимоги, необхідно розробляти енергоощадні та маловідходні технологічні процеси переробки сировини на кінцевий продукт. Одним з основних об'єктів перероблення є рослинна сировина, яку використовують у харчовій, фармацевтичній, мікробіологічній, хімічній та інших галузях промисловості. Традиційні методи оброблення рослинної сировини мають недостатньо високу ефективність та глибину перероблення. З цієї причини, перспективним напрямком у розробленні нових процесів харчового виробництва є застосування електрофізичних методів обробленняДокумент Особливості екстрагування гірких речовин з хмелю(2020) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаХміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. За складом своїх речовин хміль є унікальною рослиною і тому не має замінників. Він містить близько 100 сполук, які відносяться до гірких речовин, 70 поліфенолів, а також понад 320 ароматних речовин. Гіркі речовини хмелю є ціноутворюючими як найбільш специфічні і характерні для якості пива компоненти хмелю. Причому визначення вартості хмелю і, що навіть більш важливо, дозування його здійснюють за єдиним показником — вмістом альфа-кислот. В той же час для інтенсифікації, більш глибокого використання хмелю у пивоварінні необхідно враховувати і всі інші складові частини його гіркотиДокумент Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з хмелю(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаРозглянуто вплив температури та гідромодуля на процес вилучення цільових речовин із хмелю при виробництві екстрактів. Встановлено вплив температури та гідромодуля на інтенсифікацію процесу екстрагування. The influence of temperature and hydromodule on the process of extraction of target substances from hops in the production of extracts is considered. The influence of temperature and hydromodule on the intensification of the extraction process is established.Документ Ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаДосліджено ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що при використанні даного способу скорочується час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування за рахунок попередньої обробки сировини(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаУ даному тексті розглядається процес екстрагування як масообмінний процес та звертається увага на його низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Основною причиною низької ефективності є недосконалість екстракційної апаратури та низька пористість дрібно фракційної сировини. Для покращення процесу екстрагування розглядаєттся використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням, що дозволяє створити активні режими взаємодії між рослинною сировиною та екстрагентом та підвищити вихід біологічно активних речовин. Електроімпульсна обробка дозволяє значно скоротити тривалість екстрагування. Дослідження використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням потребує більш детального дослідження. In this text, the extraction process is considered as a mass transfer process and attention is drawn to its low efficiency when processing plant raw materials with a high degree of grinding. The main reason for the low efficiency is the imperfection of the extraction equipment and the low porosity of the finely fractionated raw materials. To improve the extraction process, the use of electrospark treatment of raw materials before vibration extraction is considered, which allows creating active modes of interaction between plant raw materials and the extractant and increasing the yield of biologically active substances. Electropulse processing allows you to significantly reduce the duration of extraction. The study of the use of electrospark treatment of raw materials before vibroextraction requires a more detailed study.