Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад насіння чіа
    (2023) Зінченко, Богдан Дмитрович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В останні роки спостерігається значний інтерес до сировини рослинного походження, яка містять у своєму складі біоактивні сполуки: поліфеноли, каротиноїди, фітоестрогени, стероли, станоли, вітаміни, дієтичні волокна, жирні кислоти, пробіотики, пребіотики та біоактивні пептиди. Цікавою сировиною з цієї точки зору є насіння чіа (Salvia hispanica). В даний час насіння чіа використовується як інгредієнт або наповнювач до багатьох продуктів харчування: запечені продукти, мюслі, молочні напої, фруктові коктейлі або салати.