Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Зв′язана вода гідрофільних компонентів харчових продуктів(2022) Зінченко, Наталія Юріївна; Попова, Інна ВадимівнаВластивості харчових продуктів залежать як від загальної кількості в них води, так і від форми зв'язку її з іншими компонентами. Вода, що входить до складу харчових продуктів може перебувати у зв′язаному (як фізично так і хімічно) і вільному стані. Вільною вважається вода змочування, яка здебільшого находиться у клітинному соці, між клітинами і на поверхні продукту. В ній розчинені органічні й мінеральні речовини. Вільна вода створює сприятливі умови для розвитку мікроорганізмів і діяльності ферментів. Тому продукти, які містять багато води, швидко псуються (фрукти, молоко). Вільна волога утримується в матеріалі механічно, за рахунок дисперсної просторової сітки матеріалу. Вона слабко в’язана з сухими речовинами може бути легко видалена з матеріалу. Під час висушування, заморожування, розморожування вільна волога видаляється досить легко, що призводить до втрати маси продуктів.Документ Недеструктивний аналіз вмісту мінеральних компонентів у вуглеводовмісній харчовій сировині(2022) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія ЮріївнаПошук оптимальних умов перетворення вуглеводів харчової сировини, зокрема інуліну, пектину, крохмалю на фруктозо-олігосахаридні продукти вимагає ретельного вивчення хімічного складу сировини. Літературні дані свідчать про те, що хімічний склад вуглеводовмісної сировини (коренеплодів цикорію, топінамбуру, цукрового буряку, тощо) зокрема вміст мінеральних компонентів, вивчений ще не повністю і вимагає додаткових досліджень і уточнень. Адже макро- та мікроелементи в його складі не тільки є важливими нутрієнтами, але й можуть брати активну участь у перетвореннях органічних компонентів шляхом комплексоутворення на проміжних стадіях технологічних процесів. Крім того, вимагає до себе уваги і питання можливої взаємодії органічних сполук у складі сировини, зокрема біополімерів, що складають значну частину маси коренів – вуглеводів і білкових сполук .Документ Теоретико-методологічні засади дослідження екобезпечного розвитку суспільства(2021) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія ЮріївнаДо числа основних складників екобезпечного розвитку, через які виявляється його сутність, належить й поняття екологічної безпеки. Екологічна безпека – це сукупність певних властивостей навколишнього природного середовища і створюваних цілеспрямованою діяльністю людини умов, за яких (з урахуванням екологічних і соціальних чинників та науково обґрунтованих допустимих навантажень на об'єкти біосфери) утримуються на мінімально можливому рівні ризику антропогенний вплив на навколишнє середовище і негативні зміни, що відбуваються в ньому, забезпечується збереження здоров'я та життєдіяльності людей і виключаються віддалені наслідки такого впливу для теперішніх та наступних поколінь.Документ Полісахаридні протекторні покриття стоматологічних пластмас(2019) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія ЮріївнаДокумент Реакція Біджинеллі в курсі органічного практикуму з хімії гетероциклів(2017) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Майборода, Олена Іванівна; Зінченко, Наталія ЮріївнаДокумент Дослідження складових косметичного комплексу(2017) Гончарук , Ліна; Зінченко, Наталія ЮріївнаДосліджувався косметичний комплекс розроблений на основі низькомолекулярної гіалуронової кислоти та комплексу олій, що відтворюють властивості яєчного жовтку. Завдяки легкозасвоюваним корисним речовинам цей продукт діє максимально ефективно, надає омолоджуючу дію, покращує колір шкіри, позбавляє від дрібних зморшок. A cosmetic complex, based on low molecular weight hyaluronic acid and a complex of oils that reproduce the properties of egg yolk, was researched. Due to easily assimilable useful substances, this product acts as effectively as possible, has a rejuvenating effect, improves skin color, eliminates fine wrinkles.Документ Хімічні складові щастя(2017) Остапенко, Анна Анатоліївна; Зінченко, Наталія ЮріївнаХімічні речовини певної будови здатні впливати на настрій людини, її працездатність, зосередженість, здатність до пізнання нового. В роботі було проаналізовано сучасну вітчизняну наукову літературу щодо впливу хімічних речовин на настрій людини. Досліджувалась хімічна природа ароматів, які здатні подарувати людині приплив сил, бадьорості, гарного настрою . "Гормони щастя" виробляються у головному мозку не тільки у людей, але й у тварин. Застосування натуральних ефірних олій та штучних ароматів може значною мірою поліпшити емоційний стан людини. Chemical compounds of a certain structure are capable of influencing the mood of a person, his working capacity, concentration, ability to cognize a new information. The paper analyzes modern domestic scientific literature on the effect of chemicals on the mood of a person. The chemical nature of aromas that are capable of giving a person a burst of strength, vigor, and good mood was studied. "Hormones of happiness" are produced not only in the human, but also in animal brain. The use of natural essential oils and artificial aromas can significantly improve an emotional state.Документ Синтез конденсованих піридинів, що містять CF3–группу(2016) Ковальова, Світлана Олександрівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Данилевич, Гнат ОлександровичЗаміщені похідні піридину виявляють біологічну активність, а наявність CF3–групи у молекулах речовин часто покращує їхній фармакологічний ефект. Запропонований підхід до синтезу конденсованих піридинів, що містять CF3–групу, на основі С5–заміщених похідних 2–аміногетероциклів. The substituted pyridine derivatives exhibit biological activity. Pharmacological effects of these compounds are often increased with CF3-group contained in the molecules. There is considered a new method of synthesis of pyridine derivatives with CF3 group based on C5 substituted derivatives of 2-aminothiophene.Документ Самостійна робота студентів як важлива складова у підготовці висококваліфікованих фахівців(2016) Майборода, Олена Іванівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія ВячеславівнаПроаналізовані завдання самостійної роботи студентів, причини неготовності студентів до неї, форми та шляхи підвищення рівня фундаментальної хімічної підготовки в умовах обмеженості аудиторних годин на вивчення дисципліни «Органічна хімія» в процесі підготовки висококваліфікованих спеціалістів для харчової промисловості. Analyzed tasks of independent work of students, causes unwillingness of students to it, forms and ways of increasing the level of basic chemical training with limited hours of classroom study courses "Organic Chemistry" in the preparation of highly qualified specialists for the food industry.Документ Соціально-еволюційні аспекти національних традицій харчування(2015) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Мамчур, Ольга ОлегівнаОдним з основних критеріїв якості життя людини, поряд з екологією, умовами праці і відпочинку, заробітною платою, соціальним забезпеченням, дотриманням прав і свобод тощо, є здорове харчування. One of the main criteria of quality of life, along with the environment, working conditions and rest, wages, social security, human rights and freedoms, etc., is a healthy food.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »