Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Напрямки поліпшення збереженості харчових продуктів і продовольчої сировини(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Каржевська, Олександра МихайлівнаПерспективним напрямом є активні оболонки. Основною сировиною є полісахариди. Їстівні покриття захищають продукт від втрати маси. The promising direction is active shells. The main raw materials are polysaccharides. Edible coatings protect the product from loss of mass.Документ Новий вид паковання хлібобулочних виробів(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВраховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.Документ Вплив біорозкладальних пакувальних матеріалів на навколишнє середовище(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДля успішного впровадження та комерціалізації екологічно чистих пакувальних матеріалів на основі біополімерів необхідні стійкі багатопрофільні дослідження хіміків, технологів полімерів, мікробіологів, інженерів-хіміків, екологів та чиновників. Біорозкладання пропонує привабливий шлях управління відходами навколишнього середовища. For the successful implementation and commercialization of environmentally friendly packaging materials based on biopolymers requires stable multiprofile research of chemists, technologists of polymers, microbiologists, chemical engineers, environmentalists and officials. Biodegradation offers an attractive management path waste of the environment.Документ Безпечність емальованого посуду(2016) Каржевська, Олександра Михайлівна; Артюх, Тетяна МиколаївнаМеталевий посуд є необхідною складовою життєдіяльності людини, він широко застосовується в побуті для сервірування столу, зберігання і транспортування харчових продуктів, для господарських цілей, незамінний в приготуванні їжі, а його асортимент досить широкий та різноманітний.Документ Роль клітковини у м'ясних функціональних продуктах(2016) Каржевська, Олександра Михайлівна; Рябченко, Наталія ОлександрівнаПроблеми порушення балансу білків і вуглеводів, низький вміст вітамінів, мінеральних речовин і харчових волокон у раціоні харчування українців призводить до підвищення захворювань і зниження імунітету людей. Для збереження та покращення здоров'я необхідно раціоналізувати харчування, шляхом впровадження функціональних продуктів, зокрема м'ясних, у рецептуру яких застосовують клітковину, яку виготовляють із структуроутворюючих частин рослин - зернових культур, фруктових або овочевих шротів, бобових культур тощо. Problems imbalance of protein and carbohydrate, low content of vitamins, minerals and fiber in the diet increases the Ukrainian diseases and low immunity people. To maintain and improve health must rationalize food, through the introduction of functional foods, in particular meat in recipes which use fiber, which is made of structure-parts plants - cereals, fruit or vegetable meal, legumes, etc.Документ Необхідність розробки та впровадження функціональних і лікувально-профілактичних продуктів харчування(2014) Каржевська, Олександра МихайлівнаУ статті проаналізовано необхідність розробки та впровадження функціональних і лікувально-профілактичних продуктів харчування. В статье проанализирована необходимость разработки и внедрения функциональных и лечебно-профилактических продуктов питания. The article analyzes the need to develop and implement functional and treatment-prevention food.