Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртової бражки із крохмалевмісної сировини при використанні кислотостійких ферментних препаратів
    (2010) Яворська, Н. Б.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович
    Одним із способів зниження інфікування напівпродуктів спиртового виробництва є зменшення рН субстрату. Запропонована енерго- та ресурсозберігаюча технологія спиртових бражок дозволить знизити тривалість приготування замісу та максимальне використання вторинної теплоти. One way to reduce infection intermediates alcohol production is to reduce the pH of the substrate. The proposed energy and resource saving technology brazhok alcohol will reduce the durationCooking mixing and maximum utilization of secondary heat.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату післяспиртової барди
    (2008) Титарчук, Я. О.; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович
    Найбільш раціональним способом утилізації післяспиртової барди є використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат післяпяиртової барди із розрахунку 20,30,50% від кількості води, а також повна її заміна фільтратом барди.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу накопичення леткої частки спиртової бражки
    (2006) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна
    З метою зменшення питомих енерговитрат для одержання етилового спирту високої якості необхідно оптимізувати дані про кількісний та якісний склад леткої частини бражки в залежності від технологічних параметрів зброджування сусла. In order to reduce specific energy to produce ethanol quality to optimize data on the quantitative and qualitative composition of the volatile brazhku depending on the technological parameters of the fermentation of wort.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технологічних параметрів зброджування сусла на накопичення летких органічних домішок спиртової бражки
    (2005) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Сизько, Валерій Борисович
    Широке впровадження енерго- і ресурсозберігаючої технології спиртових бражок з використанням низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини передбачає зниження дисперсності помелу сировини, підвищення концентрації та температури зброджування сусла. Тому з метою зменшення питомих енерговитрат та одержання етилового спирту високої якості необхідні достовірні дані про якісний і кількісний склад леткої частини бражки. The widespread introduction of energy-and resource-saving technologies alcohol brazhok using low termofermentatyvnoyi raw starch processing involves reducing dispersiongrinding of raw materials, improve concentration and temperature fermentation of wort. Therefore, in order to reduce unitenergy and obtaining ethanol quality needed reliable data on the qualitative and quantitative composition of the volatile brazhku.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження біосинтезу ацетону та бутанолу новими штамами ацетоно-бутилових бактерій
    (2010) Здір, А. П.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович
    Основна кількість етилового спирту в розвинених країнах використовується на технічні потреби в тому числі для виробництва органічних розчинників та паливних оксигенатів. Сировиною для виробництва останніх є бутиловий спирт (бутанол). На кафедрі біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв була проведена робота по виділенню та селекції продуктивних штамів ацетоно-бутилових бактерій продуцентів ацетону та бутанолу. The basic amount of ethanol used in developed countries for technical needs inincluding for organic solvents and fuel oxygenates. The raw material for the production of the lastis butyl alcohol (butanol).The department of biotechnology fermentation products, extracts and beverages have been made to allocateand selection produtyvnyh strains acetone-butyl bacteria producers of acetone and butanol.