Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Алгоритм багатоцільового управління дифузійним відділенням
    (2014) Кишенько, Василь Дмитрович; Киричук, Сергій Андрійович
    Був розроблений алгоритм багатоцільового управління дифузійним відділенням цукрового заводу з використанням методів оптимального управління, сценаріїв та бази знань. Цей алгоритм передбачає такі основні етапи: формування дій оператора-технолога; інтелектуальний динамічний аналіз обстановки на об'єкті управління та визначення ситуацій в ситуаційно-значущих зонах; визначення типу критеріального та ресурсного конфліктів і, якщо він є антагоністичним, то здійснюється змінювання завдання локальним регуляторам режимних параметрів для переведення об'єкта в ситуаційно-значущій зоні в область компромісу; проведення багатокритеріальної оптимізації в ситуаційно-значущій зоні; формування стратегії управління в кожній із ситуаційно-значущих зон і реалізація її шляхом супервізорного управління АСУТП дифузійною станцією. Algorithm has been developed, multi-compartment diffusion control sugar factory using methods of optimal control, scripts and knowledge base. This algorithm involves the following basic steps: formation of action of the operator-technologist; intelligent dynamic analysis of the situation on-site management and identifying situations in situationally-relevant areas; determine the type of criteria and resource conflicts, and if it is antagonistic, the task is carried out by local regulators to change operational parameters for the transfer of the object in situationally-significant area in the region of compromise; conducting multiobjective optimization situationally meaningful area; forming management strategies in each of situationally-relevant areas and its implementation by management supervizornoho PCS diffusion plant.
  • Ескіз
    Документ
    Управління технологічними процесами виробництва пива
    (2004) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Було проведене комп’ютерне моделювання систем управління технологічних процесів виробництва пива: бродіння, гідроліз, фільтрація. Было проведено компьютерное моделирование систем управления технологических процессов производства пива: брожение, гидролиз, фильтрация. It was conducted by computer simulation of control systems of beer production: fermentation, hydrolysis, filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз виробництва пива мережевими методами
    (2006) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Для розв’язку економічних та технічних задач, постановка яких не відображається у формульних залежностях, необхідно використовувати спеціальні мережеві оптимізаційні методи. Їх зміст складається із графічного відображення задачі: побудова графа проекту, подальшому аналізі на його основі, в наступному прийнятті адекватного рішення. Ці задачі вирішуються також за допомогою методів математичного програмування, однак, враховуючи специфіку їх структури, найбільш доцільно використовувати мережеві моделі – засоби більш ефективні та зручні порівняно з симплекс-методом. For the solution of economic and technical problems, production of which does not appear in the formula dependencies, you must use special network optimization techniques. Their content consists of a graphical display of the problem: build a graph of the project, further analysis based on it in the next making adequate decisions. These problems are solved also by methods of mathematical programming, however, given the specificity of their structure, the most appropriate to use network models - means more efficient and convenient than the simplex method.
  • Ескіз
    Документ
    Структура управління технологічним комплексом виробництва пива
    (2008) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    У статті описана структура управління технологічним комплексом виробництва пива, яка має ієрархічний принцип побудови і складається з підсистем, які використовують різні алгоритми управління. The article describes the structure of the technological complex beer production, which has a hierarchical principle of construction and consists of subsystems that use different control algorithms.