Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Купажована олія розторопші плямистої та насіння льону
    (2024) Стеценко, Наталія Олександрівна; Куделко, Альона Олександрівна
    При створенні купажованої олії зі збалансованим вмістом поліненасичених жирних кислот доцільно поєднувати олію розторопші плямистої з лляною олією, яка характеризується високим вмістом w-3 жирних кислот. Якщо купажована олія буде використовуватися у харчуванні здорових людей, то відсоток лляної олії у купажі має становити від 7,8% до 10,0%. Для людей, що мають серцево-судинні захворювання, відсоток лляної олії у купажі з олією розторопші має становити 13,3%
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання збалансованості жирнокислотного складу олії розторопші плямистої
    (2024) Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Було встановлено, що загальний вміст поліненасичених жирних кислот групи w-6 у олії розторопші плямистої дорівнює 52,4%, мононенасичених жирних кислот, переважно олеїнової – 23,6%, а насичених жирних кислот – 18,4%. Такий жирнокислотний склад не є збалансованим. Зокрема, співвідношення між мононенасиченими та поліненасиченими жирними кислотами становить 1:0,45 при нормі 1:2. Співвідношення між насиченими та поліненасиченими жирними кислотами становить 1:0,35 при нормі 1:3. Цінні поліненасичені жирні кислоти групи w-3 в олії розторопші плямистої практично відсутні
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика дієтичних добавок для зміцнення нервової системи на ринку Німеччини
    (2023) Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Наразі понад один мільйон громадян України, які залишили свою країну з кінця лютого 2022 року через повномасштабну російську агресію, перебувають у Німеччині. Тому доцільно охарактеризувати асортимент дієтичних добавок, призначених для поліпшення стану нервової системи, на ринку цієї країни. Дієтичні добавки виявляють загальнозміцнювальну дію на організм, зменшують тривожність, напругу, стрес, головний біль, поліпшують якість сну та регулюють його тривалість. Отже, застосування дієтичних добавок у харчових раціонах українців є досить актуальним та допоможе вирішити ряд проблем, зокрема і тих, що пов’язані з розладами нервової системи.