Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Розширення асортименту снекової продукції із плодово-овочевої сировини(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій Анатолійович; Кіях, Євгеній БорисовичНа світовому ринку концентрованих харчових продуктів найбільшою популярністю користуються снеки. Причини цього полягають у наступному: снеки, що виробляються за різними технологіями, суттєво відрізняються за смаком, структурою тощо. Однак, більшість цих продуктів мають низьку поживну цінність і містять шкідливі харчові добавки, незбалансований хімічний склад, канцерогенні, генетично модифіковані тощо. Крім того, снеки зазвичай мають високу енергетичну цінність і містять мало поживних речовинДокумент Овочі як перспективна сировина для виробництва пастили(2024) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаСнекова продукція набула дуже великої популярності в нашому житті, для людей будь-якої вікової категорії снеки є невід‘ємною частиною харчового раціону. В основному, снеки мають низьку біологічну цінність, не збалансовані за складом основних харчових речовин, характеризуються високою енергетичною цінністюДокумент Розроблення рецептур томатно-горіхових снеків із функціональними властивостями(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Крижановський, Станіслав Йосипович; Кіях, Євгеній БорисовичСнеки відносяться до продуктів швидкого харчування, так званого перекусу на ходу. Метою дослідження було розроблення технології та рецептур томатногоріхових снеків з антидепресантними властивостями. Для виконання поставленої мети вирішувалися завдання з теоретичного обґрунтування доцільності створення продуктів з антидепресантними властивостями. Було обґрунтовано вибір сорту томатів та горіхів, придатних за своїми біологічними й технологічнми властивостями для конструювання томатно-горіхових снеків Виконувалося завдання дослідження хімічного складу обраної сировини. Розроблено технологічну схему створення продукту та рецептури томатногоріхових снеків. Досліджено хімічний склад томатно-горіхових снеків з антидепресантними властивостями. Snacks belong to fast food products, the so-called snack on the go. The aim of the study was to develop the technology and recipes of tomato-nut snacks with antidepressant properties. In order to fulfill the set goal, the tasks of theoretical substantiation of the feasibility of creating products with antidepressant properties were solved. The choice of the variety of tomatoes and nuts, suitable for their biological and technological properties for the construction of tomato-nut snacks, was substantiated. The task of researching the chemical composition of the selected raw materials was carried out. A technological scheme for creating a product and a recipe for tomato-nut snacks has been developed. The chemical composition of tomato-nut snacks with antidepressant properties was studied.Документ Удосконалення технології соусів із додаванням бобових(2023) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичВеличезну роль у вирішенні проблеми збільшення кількості білка відіграють зернобобові культури як сировина для його виробництва, до яких належать соя, горох, квасоля, сочевиця, нут, маш, арахіс. За хімічним складом та харчовою цінністю ці культури найбільш близькі до тваринних білків – м'яса, риби, а також молока. A huge role in solving the problem of increasing the amount of protein is played by legumes as raw materials for its production, which include soybeans, peas, beans, lentils, chickpeas, mung beans, and peanuts. In terms of chemical composition and nutritional value, these crops are closest to animal proteins - meat, fish, and milk.