Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання гібридів фруктових та овочевих культур у консервуванні(2024) Вовк, Софія Василівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДля отримання плодів та овочів з певними властивостями, селекціонерами розроблено ряд гібридів. В роботі наведено коротку характеристику гібридів кісточкових, насіннєвих культур, ягід та овочівДокумент Фріпси, як альтернатива швидким перекусам(2022) Лаврук, Павло Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаСнеки, або легка закуска, перекус є популярними продуктами серед населення, особливо серед молоді. Альтернативою традиційним снекам є фріпси – це фруктові чіпси, які є висушеними слайсами різних фруктів без додавання консервантів і цукру. Вони мають відмінні смакові якості, приносять організму величезну користь, будучи здатними повноцінно замінити звичайні плоди. Фріпси мають високу харчову цінність. Такі вироби збагачують організм цінними мікро- та макроелементами, вітамінами, які необхідні для правильної роботи імунної та інших систем, а також окремих органів. Snacks, or light snacks, are popular products among the population, especially among young people. Frips are an alternative to traditional snacks - these are fruit chips, which are dried slices of various fruits without added preservatives and sugar. They have excellent taste qualities, bring great benefits to the body, being able to fully replace ordinary fruits. Frips have a high nutritional value. Such products enrich the body with valuable micro- and macroelements, vitamins, which are necessary for the proper functioning of the immune and other systems, as well as individual organs.Документ Пастила – смачні та корисні ласощі(2022) Киях, Євген Борисович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПастила – це кондитерські вироби, які користуються великим попитом. В її складі – фрукти, ягоди або овочі, які містять безліч вітамінів, мікро- та макроелементів. Асортимент пастили дуже різноманітний. Окрім яблучного пюре використовують вишневе, персикове, абрикосове, грушеве, сливове, полуничне, виноградне, гарбузове, малинове, журавлинове, чорничне, з ревеню, гранату, чорної та червоної смородини, обліпихи та ін. Для надання пікантності продукту також додають горіхи, насіння льону, кунжуту, мак, імбир, м’яту, лимон, корицю та багато інших прянощів. Pastillas are confectionery products that are in great demand. Its composition includes fruits, berries or vegetables, which contain many vitamins, micro- and macroelements. The assortment of pastila is very diverse. In addition to apple puree, cherry, peach, apricot, pear, plum, strawberry, grape, pumpkin, raspberry, cranberry, blueberry, rhubarb, pomegranate, black and red currant, sea buckthorn, etc. are used. Nuts, flax seeds, sesame, poppy seeds, ginger, mint, lemon, cinnamon and many other spices are also added to give the product piquancy.Документ Антоціани рослинної сировини та їх вплив на організм людини(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаПроаналізовано плодово-ягідну та овочеву сировину з високим вмістом антоціанів. Лідерами є: чорниця, ожина, лохина, чорноплідна горобина, шовковиця, журавлина, чорна смородина, вишня, малина, виноград (темних сортів), баклажани, буряк, томати, капуста червоноголова, червоний перець, салат листовий (червонолистний). З метою забезпечення добової потреби організму в антоціанах, необхідно вживати овочі та ягоди як у свіжому вигляді, так і продукцію, виготовлену на їх основі.Документ Овочеві снеки – здорова та швидка їжа(2019) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Ахмедлі, Ілля Рашидович; Савич, Сергій ВалентиновичВ роботі доведено можливість виробництва снеків з різних видів овочевих культур. Визначено оптимальні способи попередньої обробки для кожного овочу та встановлені оптимальні параметри процесу сушіння. The work proves the possibility of producing snacks from different species vegetable crops. The optimal methods of pre-processing for each are determined vegetables and the optimum parameters of the drying process are set