Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ізомеризації хмелю при підготовці пивного сусла до бродіння(2003) Галак, Дмитро Георгієвич; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДокумент Оптимізація технології гранульованого хмелю(2003) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Михайлов, Микола Георгійович; Ляшенко, Микола ІвановичДокумент Дослідження та удосконалення технології підготовки води в пивоварінні(2007) Пливанюк, Ярослав; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДокумент Підбір і раціональне використання різних сортів ячменю у виробництві пива(2000) Шубенко, Анна Назарівна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДосліджено зразки перспективних сортів ячменю для використання у пивоваріння. The samples of promising barley varieties for use in brewing.Документ Дослідження методів аналізу і процесів зброджування цукрів пивного сусл(2012) Дерій, Олена Іванівна; Кійко, Олександра Олександрівна; Гусєва, Оксана Андріївна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Носенко, Іван ЄвгеновичЦукри пивного сусла — найважливіша частина вуглеводів загального екстракту, яка піддається перетворенням в процесі зброджування формуючи основні органолептичні властивості пива. Sugars beer wort - an essential part of the total carbohydrate extract, which is subjected to conversion during digestion to form the basic organoleptic properties of beer.Документ Сучасні способи контролю і прогнозування стійкості пива(2006) Галак, Дмитро Георгієвич; Марчук, Людмила Сергіївна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичСтійкість пива є найважливішим показником його конкурентоспроможності на внутрішньому, а особливо на світовому ринку. Здатність пива протистояти біологічним помутнінням викликаним життєдіяльністю контамінантів та колоїдним помутнінням, внаслідок взаємодії активних складових пива з утворенням осаду, є необхідним показником при експорті пива. The stability of beer is an important indicator of its competitiveness in domestic and especially the global market. The ability to resist biological beer turbidity caused by vital functions colloidal contaminants and turbidity, due to the interaction of the active ingredients of beer sediment is a necessary measure for export beer.Документ Пивоварні якості хмелю залежно від строків збирання(2006) Черненко, Оксана Володимирівна; Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичХміль є найбільш специфічною і незамінною сировиною для пива. Вміст гірких речовин в шишках хмелю є основним критерієм оцінки його пивоварної якості. Найбільш цінні для пивоваріння альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-а- кислоти і є основними носіями гіркоти пива. Hops are the most specific and indispensable raw material for beer. Thе content of bitter substances in hops cones is the main criterion for its brewing capacity. The most valuable brewing alpha acid ( AA) , which in the process ohmelinnya wort are converted to iso- a- acids are the main carriers of bitter beer.Документ Вплив поліфенолів гірких та ароматичних сортів хмелю на якість пива(2006) Кравчук, Наталія Романівна; Проценко, Лідія Василівна; Бармакова, Віра Іванівна; Черненко, Оксана Володимирівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичНауково доведено, що як гіркі речовини (ГР), так і поліфеноли (ПФ) пива є біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на здоров’я людини. ГР належать до унікальних сполук, які містяться тільки в шишках хмелю. Найбільш важливі альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-альфа-кислоти (ІАК), основні чинники гіркоти пива. Scientifically proven that a bitter substance (ВS) and polyphenols (PC) beer is biologically active compounds that have a positive impact on human health. BS belonging to the unique compounds found only in hops cones. The most important of alpha acid, which in the process ohmelinnya wort are converted into iso- alpha acids (Aviation Engineering), the main factors bitterness of beer.Документ Використання суміші сухого хмелю та екстракту хмелю для приготування пива(2008) Строй, Олег; Романова, Зоряна Миколаївна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичОдним із шляхів оптимального використання гірких речовин є використання суміші сухого пресованого (чи порошку) та ізомеризованого екстракту при приготуванні пива. Дослідження проводили саме у цьому руслі раціонального використання хмелесировини. Це передбачає зміну класичної технології пивоваріння, що стосується лише способу та місця внесення хмелю для надання пиву оптимальної величини гіркоти, піноутворення та стійкості. One way to optimal use of bitter substances is to use a mixture of pressed powder (or powder) and izomeryzovanoho extract in the preparation of beer. Research is conducted in this vein rational use hmelesyrovyny. This involves changing the classic brewing technology that applies only to the method and place of making beer hops to provide optimal value bitterness and foam stability.Документ Розширення асортименту пива та напоїв профілактично – оздоровчого спрямування(2008) Проценко, Людмила; Венгер, Олег; Проценко, Анатолій; Ляшенко, Михайло; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичАктуальним у наш час є різні способи використання хелю для розробки нових видів пива та напоїв профілактичного призначення з підвищеною біологічною цінністю, в основу яких покладений вміст та стан ксантогумолу. Проведені дослідження сортів хмелю української селекції на вміст ксантогумолу. Відібрано сорти, в лупуліні яких є максимальний вміст даної сполуки. Розроблена методика одержання етанольного екстракту ксаногумолу, що озволяє отримати нову біологічно активну добавку для збагачення пива та безалкогольних напоїв ксантогумолом та розширення асортименту напоїв лікувально – профілактичного призначення. Relevant in our time are different ways to use helyu to develop new types of beer and beverages prophylactic with high biological value, which are based on the content and status of xanthohumol. The research of hop varieties Ukrainian selection xanthohumol content. Selected varieties in lupulini which is the maximum content of the compound. The method of obtaining ethanol extract ksanohumolu that ozvolyaye get a new biologically active supplement for the enrichment of beer and soft drinks xanthohumol and expand the range of health drinks - prophylactic.