Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів аналізу і процесів зброджування цукрів пивного сусл
    (2012) Дерій, Олена Іванівна; Кійко, Олександра Олександрівна; Гусєва, Оксана Андріївна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Носенко, Іван Євгенович
    Цукри пивного сусла — найважливіша частина вуглеводів загального екстракту, яка піддається перетворенням в процесі зброджування формуючи основні органолептичні властивості пива. Sugars beer wort - an essential part of the total carbohydrate extract, which is subjected to conversion during digestion to form the basic organoleptic properties of beer.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту пива та напоїв профілактично – оздоровчого спрямування
    (2008) Проценко, Людмила; Венгер, Олег; Проценко, Анатолій; Ляшенко, Михайло; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Актуальним у наш час є різні способи використання хелю для розробки нових видів пива та напоїв профілактичного призначення з підвищеною біологічною цінністю, в основу яких покладений вміст та стан ксантогумолу. Проведені дослідження сортів хмелю української селекції на вміст ксантогумолу. Відібрано сорти, в лупуліні яких є максимальний вміст даної сполуки. Розроблена методика одержання етанольного екстракту ксаногумолу, що озволяє отримати нову біологічно активну добавку для збагачення пива та безалкогольних напоїв ксантогумолом та розширення асортименту напоїв лікувально – профілактичного призначення. Relevant in our time are different ways to use helyu to develop new types of beer and beverages prophylactic with high biological value, which are based on the content and status of xanthohumol. The research of hop varieties Ukrainian selection xanthohumol content. Selected varieties in lupulini which is the maximum content of the compound. The method of obtaining ethanol extract ksanohumolu that ozvolyaye get a new biologically active supplement for the enrichment of beer and soft drinks xanthohumol and expand the range of health drinks - prophylactic.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нового сорту пива шляхом сумісного застосування різних несолоджених зернопродуктів
    (2014) Швидка, Юлія; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Експериментально встановлена залежність якості та виходу сусла при заміні частини ячмінного солоду рисовою січкою та пшеничної крупою. Заміна 30 % солоду впливає на технологію та якість сусла. Оптимальним співвідношенням за показниками амінного азоту та мальтози є 22 % : 8 %. У результаті проведених теоретичних та експериментальних досліджень встановлено доцільність застосування рису та пшениці у якості замінників солоду у пивоварінні. Experimentally, the dependence of the quality and output of the wort when replacing broken rice, barley malt and wheat grains. Replacing 30% malt affects the technology and quality of the wort. The optimum ratio of amino nitrogen on indicators and maltose is 22%: 8%. As a result of theoretical and experimental research the feasibility of rice and wheat as substitutes for malt brewing.