Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Очищення питної води від мікроорганізмів(2015) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила МиколаївнаУ водному середовищі розвиваються мікроорганізми. Питна вода, що містить надлишкові їх кількості, може зумовлювати виникнення різних інфекцій, що погіршують стан здоров’я населення. In the aquatic environment of developing organisms. Drinking water containing excessive quantities, can cause the emergence of various infections that worsen health.Документ Очищення питної води від іонів заліза комбінованим природним сорбентом(2009) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила МиколаївнаУ статті досліджено адсорбційні властивості природних мінералів палигорськіта й морденіта щодо домішок води питної. Показано, що для очищення води для пиття доцільно використовувати сорбент, що складається із композиції палигорськіта та морденіта у співвідношенні 25:75, в кількості 3,3% мас. при тривалості взаємодії 90 хв. In this paper the adsorption properties of natural minerals palygorskite and mordenite regarding drinking water contaminants. It is shown that drinking water treatment is advisable to use a sorbent composition comprising mordenite and palygorskite in a ratio of 25:75 in an amount of 3.3 wt%. interaction with duration 90 min.Документ Охорона довкілля – обов’язкова умова впровадження інноваційних технологій(2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаУ цій роботі досліджено ефективність адсорбентів природних мінералів для очищення питної води від твердих речовин, хлоридів, нітратів, сульфатів та заліза. Це покращує прозорість, смак і запах. Ці результати виправдовують використання адсорбентів для очищення промивної води у виноробній промисловості, а також покращення показників якості води, призначеної для пиття. This paper investigated the effectiveness of natural minerals adsorbents for purification of drinking water from solids, chlorides, nitrates, sulfates, and iron. This improves transparency, taste and smell. These results justify the use of adsorbents to clean washing water in the wine industry as well as improvement of quality indicators of water intended for drinking.