Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Сутність та складові поняття конкурентоспроможності підприємства
    (2014) Минко, Лілія Миколаївна
    ABSTRACT In the article the basic theoretical going is considered near determination of essence of such concept as a "competitiveness of enterprise", advantages and defects are analysed each of them, aiming base constituents of this category. On the basis of undertaken studies the specified determination of this category that gives an opportunity to examine this concept not only as a result offers, but as process of activity of enterprise from positions of him strategic aims. Розглянуто основні теоретичні підходи до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства», проаналізовано переваги та недоліки кожного з них, наведенні базові складові цієї категорії. На основі проведених досліджень запропоновано уточнене визначення даної категорії, що дає змогу розглядати дане поняття не тільки як результат, а як процес діяльності підприємства з позицій досягнення його стратегічних цілей.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний потенціал підприємства як чинник підвищення його конкурентоспроможності
    (2013) Минко, Лілія Миколаївна
    На сучасному етапі розвитку економіки України, одним з найважливіших завдань є забезпечення належного рівня конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Це можливо за умови створення і випуску конкурентоспроможної на світовому і внутрішньому ринку продукції, передусім за рахунок реалізації досягнень науково-технічного прогресу, створення необхідних організаційно-економічних передумов для активізації процесу впровадження нової техніки, технології та реалізації інших науково-перспективних проектів. Значення інноваційної діяльності для промислових підприємств постійно зростає і активізувати інноваційні процеси дуже важливо, як для держави, так і для підприємств. At the present stage of development of the Ukrainian economy, one of the most important tasks is to ensure the appropriate level of competitiveness of domestic enterprises. This is possible when creating and producing competitive in the global and domestic market products, primarily due to the implementation of scientific and technological progress, to create the necessary organizational and economic prerequisites for enhancing the process of introducing new equipment, technology and other research and implementation of promising projects. The value of innovation for the industry is constantly growing and strengthen innovation processes is very important, both for the government and businesses.
  • Ескіз
    Документ
    Чинники формування конкурентних переваг підприємств харчової промисловості України
    (2011) Минко, Лілія Миколаївна
    Для забезпечення стійких позицій на ринку, можливостей подальшого розвитку та ефективної діяльності підприємств харчової промисловості України на сучасному етапі необхідною умовою є дослідження їх конкурентоспроможності та основних чинників формування конкурентних переваг. Вирішення цього завдання можливе на засадах системного підходу до управління конкурентоспроможністю підприємства, що охоплює всі види діяльності, пов’язані зі створення його певних конкурентних преваг у бізнес-середовищі. To ensure stable market position, opportunities for further development and effective operation of the food industry in Ukraine at the present stage it is indispensable to the study of the major factors of competitiveness and creating competitive advantages. The solution to this problem is possible on the basis of a systematic approach to the management of enterprise's competitiveness, covers all activities related to the creation of some of its competitive advantage in the business environment.
  • Ескіз
    Документ
    Методи оцінки конкурентоспроможності підприємств в сучасних умовах
    (2010) Минко, Лілія Миколаївна
    На сьогоднішній день не існує як єдиного загальноприйнятого поняття «конкурентоспроможність», так і єдиного методу оцінки визначення рівня конкурентоспроможності. To date, there is no single universally accepted as the concept of "competitiveness" and a single evaluation method determining the level of competitiveness.
  • Ескіз
    Документ
    Зовнішні фактори впливу на діяльність та конкурентноспроможність підприємств харчової промисловості
    (2008) Минко, Лілія Миколаївна
    Для ефективної діяльності підприємств харчової промисловості необхідно розробити сучасний економічний механізм забезпечення їх конкурентоспроможності в ринковому середовищі. А саме: визначити фактори впливу внутрішнього і зовнішнього середовища на конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в ринкових умовах та розробити на їх основі систему взаємопов‘язаних, взаємодіючих показників для постійного моніторингу рівня конкурентоспроможності українських підприємств в харчовій галузі.