Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості України в умовах Євроінтеграції(2013) Минко, Лілія МиколаївнаДокумент Сутність та складові поняття конкурентоспроможності підприємства(2014) Минко, Лілія МиколаївнаABSTRACT In the article the basic theoretical going is considered near determination of essence of such concept as a "competitiveness of enterprise", advantages and defects are analysed each of them, aiming base constituents of this category. On the basis of undertaken studies the specified determination of this category that gives an opportunity to examine this concept not only as a result offers, but as process of activity of enterprise from positions of him strategic aims. Розглянуто основні теоретичні підходи до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства», проаналізовано переваги та недоліки кожного з них, наведенні базові складові цієї категорії. На основі проведених досліджень запропоновано уточнене визначення даної категорії, що дає змогу розглядати дане поняття не тільки як результат, а як процес діяльності підприємства з позицій досягнення його стратегічних цілей.Документ Основні аспекти конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості в ринкових умовах(2009) Минко, Лілія МиколаївнаДокумент Конкурентоспроможність АПК України як базова складова продовольчої безпеки держави(2013) Минко, Лілія МиколаївнаДокумент Чинники формування конкурентних переваг підприємств харчової промисловості України(2011) Минко, Лілія МиколаївнаДля забезпечення стійких позицій на ринку, можливостей подальшого розвитку та ефективної діяльності підприємств харчової промисловості України на сучасному етапі необхідною умовою є дослідження їх конкурентоспроможності та основних чинників формування конкурентних переваг. Вирішення цього завдання можливе на засадах системного підходу до управління конкурентоспроможністю підприємства, що охоплює всі види діяльності, пов’язані зі створення його певних конкурентних преваг у бізнес-середовищі. To ensure stable market position, opportunities for further development and effective operation of the food industry in Ukraine at the present stage it is indispensable to the study of the major factors of competitiveness and creating competitive advantages. The solution to this problem is possible on the basis of a systematic approach to the management of enterprise's competitiveness, covers all activities related to the creation of some of its competitive advantage in the business environment.Документ Методи оцінки конкурентоспроможності підприємств в сучасних умовах(2010) Минко, Лілія МиколаївнаНа сьогоднішній день не існує як єдиного загальноприйнятого поняття «конкурентоспроможність», так і єдиного методу оцінки визначення рівня конкурентоспроможності. To date, there is no single universally accepted as the concept of "competitiveness" and a single evaluation method determining the level of competitiveness.Документ Зовнішні фактори впливу на діяльність та конкурентноспроможність підприємств харчової промисловості(2008) Минко, Лілія МиколаївнаДля ефективної діяльності підприємств харчової промисловості необхідно розробити сучасний економічний механізм забезпечення їх конкурентоспроможності в ринковому середовищі. А саме: визначити фактори впливу внутрішнього і зовнішнього середовища на конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в ринкових умовах та розробити на їх основі систему взаємопов‘язаних, взаємодіючих показників для постійного моніторингу рівня конкурентоспроможності українських підприємств в харчовій галузі.