Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Мембранні процеси в очищенні стічних вод молочних підприємств(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичВ процесі виробництва молочних продуктів утворюється велика кількість стічних вод - від 0,2 до 10 л на 1 л переробленого молока, які забруднені органічними (жири, білки, лактоза) та неорганічними сполуками, а також поверхнево-активними речовинами (миючими засобами). Значну частину стічних вод складають змивні води, утворені внаслідок миття технологічного обладнання та транспортних ємкостей. Вони являють собою один з видів відходів, який містить 1-4% сухих речовин, в тому числі до 1% жиру та білка. Збір та утилізація змивних вод економічно доцільні з точки зору можливості отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення. При потраплянні неочищених стоків у каналізацію та водойми відбувається їх загнивання з виділенням високотоксичних продуктів, які негативно впливають на навколишнє середовище, що зумовлює необхідність попереднього їх очищення на молокопереробних підприємствах. In the process of dairy produce large quantities of waste water - from 0.2 to 10 liters per 1 liter of processed milk contaminated with organic (fats, protein, lactose) and inorganic compounds and surfactants substances (detergents). Much of the waste water are tank water formed as a result of the washing process equipment and transport containers. they are one of the types of waste that contains 1-4% solids, including the 1% fat and protein. Collection and recycling flush water economically viable in terms of opportunities for additional quantities of feed or food products purpose. When you hit untreated sewage into the sewer and water bodies they undergo decay with the release of highly toxic products, which negatively impact on the environment, which necessitates their preliminary treatment on milk processing enterprises.Документ Очищення стічних вод молочних підприємств баромембранними методами(2011) Лебедєва, О. В.; Ковбень, Р. І.; Кривопуст, Дмитро Сергійович; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичДослідження були спрямовані на переробку стічних вод з метою повного використання усіх компонентів молочної сироватки та одержання очищеної води для повернення її у технологічний цикл. The study focused on the processing of wastewater in order to fully use all components of whey and obtain treated water to return it to the work cycle.Документ Демінералізація стічних вод молочних підприємств(2011) Король, А. О.; Літвінець, В. О.; Нагорний, О. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичВ роботі проаналізовано процес демінералізації стічних вод (молочної сироватки) молочних підприємств іонним обміном та електродіалізом з метою вибору найбільш ефективного способу. This paper analyzes the process of demineralization wastewater (whey) dairy enterprises ion exchange and electrodialysis in order to choose the most efficient way.Документ Визначення параметрів електродіалізної обробки стічної води у виробництві молокопродуктів(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичВ результаті експериментальних досліджень було встановлено залежність граничної густини струму в залежності від швидкості розчину над поверхнею мембрани. Встановлено, що підвищення швидкості на 0,01 м/с призводить до збільшення значення граничної густини струму на 4,3 А/м2. As a result of experimental studies found dependent threshold current density depending on the speed of the solution over the surface of the membrane. Established that increasing the speed of 0.01 m / s leads to an increase in the value of the limit current density of 4.3 A/m2.Документ Зворотний осмос в технології очищення стічної води молочних підприємств(2013) Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичДля зменшення об’єму стічних вод молокопереробних підприємств, в тому числі отриманих і після переробки молочної сироватки, їх доцільно розділяти за допомогою зворотного осмосу. Така обробка дозволяє сконцентрувати наявні у стоках цінні компоненти та отримати очищену воду з низьким вмістом мінеральних сполук, придатну для повторного використання у цілях підприємства і разом з тим зменшити забруднення навколишнього середовища.