Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології шинкових консервів з м'яса птиці
    (2024) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Лініченко, Андрій Олегович; Калінін, Назар Ігорович
    Аналіз стану сучасних технологій виробництва і розроблення рецептури реструктурованих шинкових консервів з м’яса птиці, з використання тваринних білків, дозволяє компенсувати вміст білків в м’ясній сировині; покращує текстуру і соковитість продукту; збільшує вихід продукції при зниженні витрат м’ясної сировини; отримати продукцію стабільно високої якості; підвищеної харчової цінності м’ясних продуктів; при низькій собівартість готової продукції
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження біологічної цінності реструктурованих шинкових консервів
    (2024) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Лініченко, Андрій Олегович
    М'ясна промисловість все більше випускає продукти, що імітують цільном’язову продукцію, що досягається максимального ефекту зв’язування шматкової сировини у суцільний моноліт, за рахунок варіювання вмісту шматкової та тонкоподрібненої м’ясної сировини, а також колагенвмісної сировини: курячої шкурки і тваринних білків ScanPro
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання рецептури м’ясного паштету для спеціального харчування
    (2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Головачко, Валерій Михайлович
    Комбінування сировини рослинного і тваринного походження у виробництві м'ясних продуктів дозволяє не тільки збагатити їх функціональними інгредієнтами, підвищити засвоюваність, а й отримати продукти, що відповідають фізіологічним нормам харчування. Моделюючи рецептуру основною сировиною м'ясного паштету було обрано м'ясо птиці і качина печінка, гарбузовий сік та дієтична добавка на основі клітковини ядер волоського горіха. Combining raw materials of plant and animal origin in the production of meat products allows not only to enrich them with functional ingredients, increase digestibility, but also to obtain products that meet physiological standards of nutrition. Modeling the recipe, the main raw materials of meat pate were poultry and duck liver, pumpkin juice and a dietary supplement based on the fiber of walnut kernels.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури м’ясного паштету для спеціального харчування
    (2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Головачко, Валерій Михайлович
    З метою отримання м'ясних продуктів, що відповідають фізіологічним нормам харчування науковці рекомендують здійснювати збагачення їх функціональними інгредієнтами рослинного походження, які забезпечать надходження ессенціальних нутрієнтів. Метою наукової роботи є розробка рецептури комбінованого м'ясного паштету для спеціального харчування з використанням сировини тваринного і рослинного походження, що володіє дієтичними властивостями. In order to obtain meat products that meet the physiological norms of nutrition, scientists recommend to enrich them with functional ingredients of plant origin, which will ensure the supply of essential nutrients. The aim of the scientific work is to develop a recipe for combined meat pate for special nutrition using raw materials of animal and vegetable origin, which has dietary properties.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології паштету для спеціального харчування
    (2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Медяник, Марія Олександрівна
    Використання рослинної сировини у виробництві м'ясних продуктів дозволяє не тільки збагатити їх функціональними інгредієнтами, підвищити засвоюваність, а й отримати продукти, що відповідають фізіологічним нормам харчування. Основною сировиною для м'ясного паштету було обрано м'ясо птиці і куряча печінка. З метою збагачення розробленого продукту β-каротином і харчовими волокнами, надання йому функціональних властивостей в рецептуру вносили гарбузовий сік та дієтичну добавку на основі клітковини ядер волоського горіха The use of vegetable raw materials in the production of meat products allows not only to enrich them with functional ingredients, increase digestibility, but also to obtain products that meet physiological standards of nutrition. Poultry and chicken liver were chosen as the main raw materials for meat pate. In order to enrich the developed product with β-carotene and dietary fiber, giving it functional properties, pumpkin juice and a dietary supplement based on the fiber of walnut kernels were added to the recipe.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту м’ясо-рослинних консервів для дитячого харчування
    (2021) Медяник, Марія Олександрівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна
    Продукти для дитячого харчування виробляються з високоякісної сировини на зерновій, фруктово-ягідній і овочевій, молочній, м'ясній і рибній основах по спеціальній рецептурі із застосуванням сучасних технологій і призначені для харчування дітей. У дослідженнях було запропоновано заміну курятини і яловичини на м'ясо індички та кроля. Products for baby food are made from high-quality raw materials on grain, fruit and vegetable and dairy, dairy, meat and fish bases on a special recipe with the use of modern technologies and are intended for children's nutrition. Studies have suggested replacing chicken and beef with turkey and rabbit meat.