Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оздоровчі продукти – магістральний напрям соціально-економічного розвитку в Україні(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ нинішніх умовах немає жодної галузі харчової промисловості, де не знайшли б належного місця БАР-збагачувачі та харчові біодобавки. Більш того, фахівці розглядають сьогодні харчові продукти у новій якості – носіїв БАР, що беруть участь у всіх процесах фізіологічного та гормонального регулювання функцій організму людини, і в цьому сенсі вони, залежно від кількісного та якісного складу БАР, набувають лікувальних, профілактичних, функціональних властивостей.Документ Принципи «співтворчості» науковця та комп’ютера в сучасну добу(2022) Науменко, Наталія ВалентинівнаУ статті розглядаються особливості застосування комп’ютерних технологій у роботі з науковим твором. Показано, що доцільне користування текстовими редакторами та іншими засобами Microsoft Office, сучасними комп’ютерними перекладачами, програмами перевірки на плагіат здатне сформувати не лише навички власне наукового дослідження, а й розвинути естетичне відчуття, вельми важливе для роботи з текстом академічного стилю. The article represents the analysis of using the computer technologies in dealing with a scientific work. There was shown that the expedient usage of text editors and other tools of Microsoft Office, updated computer translators, anti-plagiary software etc. helps not only to form the skills of scientific researh, but also to develop the esthetis notions that are very important for working with an academic text.Документ Методологія підготовки фахівців для індустрії здорового харчування в Україні(2020-10) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаСтановлення і розвиток індустрії оздоровчого харчування передбачає розроблення харчових продуктів принципово нового покоління. Щоб вирішити цю проблему, потрібно: по-перше, підготувати висококваліфіковані кадри, здатні об'єднати сучасні технологічні процеси з фізіологією і фармакологією харчування для конструювання нових продуктів з високою функціональною активністю; по-друге, створити вітчизняну індустрію здорового харчування, докорінно реконструювавши підприємства харчової промисловості й оснастивши їх потрібною технікою; по-третє, розробити і впровадити економічно вигідні технології виробництва продуктів як масового споживання, так і спеціального призначення. Initiation and development of the industry of food for well-being foresees the elaboration of principally novelty foodstuffs. In order to solve this problem, it is needed to implement several measures. Firstly, training high-qualified personnel who will be able to combine the updated technological processes with nutrition pharmacology and physiology for constricting the foodstuffs with increased functional activity is important. Secondly, our task is to create the domestic industry of foods for well-being by radically renovating the food industrial enterprises and providing them with all the necessary equipment. Thirdly, the economically expedient technologies of production of foodstuffs for both mass consumption and special destinations are to be elaborated and further implemented.Документ Зв’язок харчування та стану здоров’я населення(2019) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою цієї роботи є узагальнення та систематизація сучасних даних щодо органічного, багатогранного і безпосереднього зв’язку харчування та стану здоров’я людини. У роботі здійснено аналіз літературних джерел вітчизняних та зарубіжних учених, сформульовано власні умовиводи на основі розробок у галузі оздоровчого харчування. The main purpose of this work is to generalize and systematize the up-to-date information about organic, multiverse and direct relationships between nutrition and human health. The authors accomplished the analysis of literary sources by national and foreign scientists and therefore formulated their own conclusions based on the achievements in the field of nutrition for well-being.Документ Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.