Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Методичні рекомендації до розроблення оздоровчих харчових раціонів для військовослужбовців(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, Ірина; Довга (Козачишена), Олена ОлександрівнаЗгідно наказу Міністерства оборони України № 402 «Про затвердження положення по продовольчому забезпеченню збройних сил України на мирний час», постанови Кабінету Міністрів України № 426 «Про норми забезпечення продовольчими пайками військовослужбовців» у всіх військовослужбовців передбачено трьохразове харчування, окрім службовців військово-повітряних сил, де прийнято чотирьохразове харчування. Енергетична цінність раціону військовослужбовців розподіляється таким чином: сніданок - 30-35%, обід - 40-45%, вечеря 20-30% . Zgіdno Mіnіsterstva behest of Defense of Ukraine № 402 "On zatverdzhennya provisions for prodovolchomu zabezpechennyu zbroynih forces of Ukraine to the peaceful hour", decided Kabіnetu Mіnіstrіv Ukraine № 426 "On the normalization zabezpechennya prodovolchimi rations vіyskovosluzhbovtsіv "at vsіh vіyskovosluzhbovtsіv peredbacheno trohrazove harchuvannya, okrіm sluzhbovtsіv vіyskovo-povіtryanih forces de priynyato chotirohrazove harchuvannya. Energetichna tsіnnіst ratsіonu vіyskovosluzhbovtsіv rozpodіlyaєtsya such rank: snіdanok - 30-35% obіd - 40-45%, 20-30% of the Last Supper.Документ Технологія крокетів картопляних функціонального призначення(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаКартопля, як рослинна сировина, за обсягами виробництва поступається тільки пшениці, рису і кукурудзі і характеризується високими смаковими якостями, джерелом калію (568 мг/100 г), що відповідає 20% рекомендованої норми споживання (РНС), а також фосфору (58 мг/100 г - 7% РНС) та вітаміну С (20 мг/100 г), а вміст вітамінів групи В (В1, В3, В6) незначне (3-5% РНС в 100 г картоплі), жиророзчинні вітаміни практично відсутні. Вуглеводи представлені, головним чином, картопляним крохмалем (10% вуглеводів від РНС). Картопля містить харчові антиоксиданти, які відіграють важливу роль у профілактиці захворювань, пов’язаних із старінням, а також харчову клітковину, благотворно впливаючи на здоров’я. За калорійністю картопля в 3—5 рази перевищує інші овочі . Potatoes as herbs, in terms of production is second only to wheat, rice and corn and is characterized by high taste, source of potassium (568 mg / 100 g), which corresponds to 20% of the recommended consumption rates (MFN) and phosphorus (58 mg / 100 g - 7% of MFN) and vitamin C (20 mg / 100 g), and the content of B vitamins (B1, B3, B6) small (3-5% of MFN 100g potatoes), fat-soluble vitamins are virtually absent. Carbohydrates are mainly potato starch (carbohydrates 10% of MFN). Apples contain dietary antioxidants, which play an important role in the prevention of diseases associated with aging, and dietary fiber, beneficial effect on health. For calorie potato is 3-5 times higher than other vegetables.Документ Принципи проектування кулінарних виробів геродієтичного призначення(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Пушка, Ольга СергіївнаВ Україні, як і в багатьох інших розвинутих країнах, останніми десятиріччями значно зросла частка людей похилого віку. За даними інституту демографії та соціальних досліджень в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку, що в загальній структурі населення складає 20,5%, тому забезпечення активного та здорового довголіття має важливе соціальне значення. Сьогодні вже переконливо доведено, регрес атеросклеротичного процесу можливий не лише під впливом фармакотерапії, а й у разі функціонального харчування . In Ukraine, as in many other developed countries, the past decade has significantly increased proportion of elderly people. According to the Institute of Demography and Social Studies, Ukraine has 11 million. Older age, in the total population is 20.5%, so ensuring active and healthy longevity is of great social importance. Today it is conclusively proven regress atherosclerotic process is possible not only under the influence of therapy, but in the case of functional foods.Документ Проблеми розвитку ділового туризму в Україні(2014) Гейко, О. М.; Пересічний, Михайло ІвановичДіловий туризм в Україні лише починає розвиватися. Все більше українських фірм займаються цією справою. Організація ділових поїздок, які відбуваються з обов'язковою розважальною програмою, є доволі складною справою. Business tourism in Ukraine is only beginning to develop. More Ukrainian companies engaged in this business. Organization of business trips that occur with mandatory entertainment is rather difficult.Документ Вплив харчових продуктів на засвоюваність кальцію(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пушка, Ольга СергіївнаЗдоров'я нації є головною задачею для харчовиків та лікарів. Адже від того, як і чим ми харчуємось залежить якість життя. В зв'язку з цим, необхідно правильно планувати харчовий раціон, враховувати поєднуваність продуктів харчування, періодичність вживання. Health of the Nation is a major challenge for food industry and doctors. After all, as What we eat affects the quality of life. In this regard, it is necessary to properly diet plan, consider poyednuvanist food, frequency of use.Документ Проблеми оптимізації харчування військовослужбовців(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, ІринаПовноцінне харчування особового складу є запорукою належного фізичного розвитку і боєздатності військовослужбовців. Впровадження принципів оптимального харчування забезпечить збереження стабільного гомеостазу, метаболізму, резистентності організму. Врахування енергетичних потреб в есенційних нутрієнтах і мінорних речовинах за різних умов праці при розробленні раціонів дасть змогу прискорити відновлення боєздатності, працездатності, скоротити терміни відновлення резервів організму, реабілітації, запобігти розвитку ускладнень і хронічних захворювань.Документ Аналіз харчової цінності кексів сирних з дієтичними добавками(2014) Собко, Анна Борисівна; Пересічний, Михайло ІвановичЗ метою створення борошняних кондитерських виробів функціонального призначення для дітей дошкільного віку були проведені дослідження з використанням гарбузового порошку, шроту розторопші, шроту зародків пшениці, олії насіння вівса у виробництві кексів сирних. In order to create flour confectionery functional purpose for preschoolers studies were carried out using pumpkin powder, milk thistle seed meal, wheat germ meal, oat seed oil in the manufacture of cheese cakes.