Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Виробництво лактоферментованих оздоровчих напоїв із сироватки з додаванням соків(2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Прут, Зоя ЮріївнаРозроблення технологій ферментованих напоїв на основі молочної сироватки, а також комбінованих напоїв із сироватки та соків з ферментацією пробіотичними мікроорганізмами дозволяє вирішувати кілька завдань: утилізація молочної сироватки, раціональне використання вторинних сировинних ресурсів зі створенням продукції оздоровчої дії, а також охорона навколишнього середовища, адже зараз переважна кількість сироватки потрапляє у стічні води підприємств. Дієтологи та фахівці харчової промисловості вважають, що продукти на основі сироватки мають дієтичне та лікувальне значення. Збагачення різними за походженням функціональними інгредієнтами (наприклад, харчовими волокнами) та спеціальна обробка молочної сироватки (ферментація, гідроліз) підвищують її споживчі властивості та біологічну і харчову цінність. Технологія сироваткових ферментованих напоїв не складна і включає такі стадії: приймання сировини, пастеризацію або стерилізацію сироватки, фільтрування або ультрафільтрування, охолодження, ферментацію пробіотичними мікроорганізмами, внесення рослинних наповнювачів і стабілізаторів, перемішування та розлив. The development of whey-based fermented beverages, as well as combined whey beverages and juices with fermentation of probiotic microorganisms allows to solve several problems: utilization of whey, rational use of secondary raw materials with the creation of health products, as well as environmental protection. the amount of serum enters the wastewater of enterprises. Nutritionists and food industry experts believe that whey-based products have dietary and therapeutic value. Enrichment with various functional ingredients (eg dietary fiber) and special processing of whey (fermentation, hydrolysis) increase its consumer properties and biological and nutritional value. The technology of whey fermented beverages is not complicated and includes the following stages: reception of raw materials, pasteurization or sterilization of whey, filtration or ultrafiltration, cooling, fermentation with probiotic microorganisms, introduction of plant fillers and stabilizers, mixing and bottling.Документ Розроблення способу виробництва пудингу на основі кисломолочного сиру та гречаного борошна(2018) Прут, Зоя Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРозроблена технологія дозволяє отримати пудинг, збагачений гречаним борошном, керобом і корицею, який характеризується високими показниками якості та органолептичними властивостями, а також має оздоровчу спрямованість. Такий продукт можна рекомендувати до споживання людям усіх вікових категорій, особливо корисним він буде для геродієтичного харчування. Регулярне споживання пудингу дозволить покращити мінералізацію кісток, роботу шлунково-кишкового тракту, функціонування серцево-судинної та антиоксидантної систем організму людини. Запропонована технологія збагачення сирно- зернового пудингу відповідає сучасним тенденціям розроблення продукції для здорового харчування. The developed technology allows you to get a pudding rich in buckwheat flour, carbohydrates and cinnamon, which is characterized by high quality and organoleptic properties, as well as a healthier orientation. Such a product can be recommended for use by people of all ages, especially useful for hero-nutritional purposes. Regular consumption of pudding will improve the mineralization of bones, the functioning of the gastrointestinal tract, the functioning of the cardiovascular and antioxidant systems of the human body. The proposed technology of enrichment of curd-and-corn pudding corresponds to modern trends in the development of products for healthy eating.Документ Створення рецептури десерту оздоровчого призначення на основі кисломолочного сиру(2017) Прут, Зоя Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ результаті проведеного комплексу досліджень ми розробили рецептуру нового виду сиркового десерту з підвищеним вмістом β-каротину, поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин, з покращеною біологічною цінністю білка, який розширює асортимент комбінованих молочних продуктів оздоровчого призначення. As a result of our research, we have developed a recipe for a new type of cheese dessert with high content of β-carotene, polyunsaturated fatty acids, mineral substances, with an improved biological value of protein that extends the range of combined dairy products for health-improving purposes.Документ Аналіз харчової та біологічної цінностей сніданків студентів НУХТ та шляхи їх покращення(2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Прут, Зоя ЮріївнаХарчова поведінка людини є невід'ємною складовою її способу життя і представляє собою сукупність поведінкових дій людини, спрямованих на вибір харчових продуктів, умов та режимів прийому їжі для задоволення фізіологічних, психологічних та соціально-економічних потреб. Nutritional human behavior is an integral part of lifestyle and behavior is a combination of human actions aimed at selection of food, conditions and modes of meals to meet the physiological, psychological and socio-economic needs.