Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Основні напрямки оцінки стійкості функціонування підприємств у надзвичайних ситуаціях
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Надзвичайні ситуації, можуть виникати на території України і оказувати негативний вплив на функціонування підприємств і життєдіяльність населення у мирний і воєнний час. Emergencies can occur in Ukraine and pretend negative impact on the functioning of enterprises and livelihood in peacetime and wartime.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій
    (2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Для безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).
  • Ескіз
    Документ
    Розробка плану організації проведення евкуаційних заходів на підприємствах м’ясо-молочної промисловості
    (2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Однією з особливостей сьогодення є висока фізична та психологічна напруга при вирішенні всіх життєвих завдань, у тому числі і в процесі виробництва. Таку напругу, зокрема, створюють умови навколишнього середовища, інформаційна насиченість нашого буття, підвищена емоційність взаємовідносин та сприйняття різних ситуацій на підприємствах. Разом з тим в окремих випадках виникають ситуації, за яких підприємства, та їхні працівники піддаються серйозному впливу досить напружених, майже критичних обставин, які характеризуються високим рівнем загрози їхньому здоров’ю, життю та діяльності. One of the features of today is high physical and psychological stress in solving all life problems, including during production. This tension, in particular, create environmental conditions, information richness of our being, increased emotional relationships and perceptions of different situations in the workplace. However, in some cases, there are situations in which enterprises and their workers are exposed serious impact quite intense, almost critical circumstances, which are characterized by a high level of threat to their health, life and work.
  • Ескіз
    Документ
    Ризики виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Підприємства харчової промисловості можуть бути віднесені до потенційно-небезпечних об’єктів, оскільки на них можуть виникати аварії, вибухи, пожежі, викид небезпечних хімічних речовин. Розрізняють легкі, середні, важкі та особливо важкі аварії. The food industry can be attributed to dangerous objects, as they may have accidents, explosions, fires, release of hazardous chemicals. There are light, medium, heavy and especially severe accidents.
  • Ескіз
    Документ
    Дії персоналу підприємства молочної галузі при ліквідації аварійних ситуацій
    (2014) Данилко, Олена; Слободян, Ольга Петрівна
    На підприємствах молочної галузі для створення необхідного режиму охолодження і підтримки параметрів виробничого процесу як холодоагент використовують аміак. Суміш парів аміаку з повітрям при об'ємному співвідношенні 15-28% вибухонебезпечна. In the dairy industry to create the desired mode of cooling and maintaining the parameters of the production process using ammonia as a refrigerant. A mixture of ammonia vapors to the air with a volume ratio of 15-28% volatile.
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативна енергетика на Україні
    (2014) Римарчук, Євгенія Олегівна; Слободян, Ольга Петрівна
    Використання біомаси та біопалива, енергії вітру, морів і океанів, енергетики вторинного використання вихідного тепла є ефективними і безпечними джерелами енергії, завдяки яким Україна може не тільки задовольняти власні потреби, а й сприяти покращенню екологічної ситуації та збереженню довкілля в цілому. Biomass and biofuels, wind, seas and oceans, energy reuse the original heat is effective and safe sources of energy, by which Ukraine can not only meet its own needs but also contribute to the improvement of environmental and preservation of the environment as a whole.
  • Ескіз
    Документ
    Пектини та пектиновмісні продукти як радіопротекторні добавки
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Литвиненко, Світлана; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Здатність пектинів утворювати малорозчинні сполуки з іонами металів - радіонуклідів - свідчать про доцільність використання для лікувально-профілактичного харчування пектинів та пектиновмісних продуктів. The ability of pectin to form soluble compounds with metal ions - radionuclides - demonstrate the feasibility of using for preventive nutrition pectins pektynovmisnyh products.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека підприємств молочної галузі
    (2012) Савченко, Олександра Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна
    Значна кількість підприємств харчової і переробної промисловості в технологічному процесі використовують отруйні речовини - аміак, хлор, мінеральні кислоти. В роботі розглянуті основні причини, що можуть призвести до надзвичайних ситуацій техногенного характеру на підприємствах молочної галузі. A large number of food processing industry and in the process using toxic substances - ammonia, chlorine, mineral acids. In work describes the main causes that can lead to man-made emergencies in dairy industry.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості викладання дисципліни БЖД студентам заочного факультету
    (2003) Слободян, Ольга Петрівна; Гуць, Віктор Степанович; Яцюк, Микита Мефодійович; Пушанко, Микола Миколайович
    Проводиться аналіз вивчення дисциплін безпека життєдіяльності, виходячи з профілю університету. Темами є захист людей від радіоактивного і хімічного ураження, найбільш поширених і небезпечних факторів. В навчальному процесі використовують методичні матеріали для підготовки розділу в дипломному проекті та комп'ютерні програми для розрахунків. The analysis of the study subjects safety, based on the profile of the university. The subject is to protect people from radioactive and chemical weapons, and the most common hazards. In the learning process used to prepare the training materials section of the thesis project and software for calculations.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникненню небезпек на підприємствах молочної галузі
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Проводився аналіз небезпеки підприємства молочної галузі на основі розгляду його стан, визначенні можливих аварійних ситуацій, в тому числі і малоймовірних. Визначали наявність небезпечних речовин і матеріалів, небезпечних режимів роботи як обладнання, так і технологічних блоків.