Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.Документ Кафедра технології оздоровчих продуктів у формуванні індустрії здорового харчування(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВажливою тенденцією у розвитку сучасної харчової промисловості є встановлена науковцями Національного університету харчових технологій та інших організацій можливість надати практично всім традиційним харчовим продуктам оздоровчих, профілактичних, лікувальних властивостей, завдяки використанню новітніх технологій перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини, а також збагачення біологічно активними інгредієнтами харчових продуктів. An important trend in the development of modern food industry is established scientists of the National University of Food Technology and other organizations able to provide almost all the traditional foods of health, preventive and curative properties, through the use of new technologies and medical processing of agricultural raw materials and enrichment of bioactive food ingredients.Документ Перспективи отримання рослинного білка із зеленої маси рослин для виробництва продукції оздоровчого призначення(2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Землінська, Марія ДмитрівнаВ роботі розглянуто перспективи використання зеленої маси рослин для отримання білоквмісних концентратів. Вони можуть бути ефективно використані в технологіях продуктів оздоровчого призначення. The paper discusses the prospects for the use of green plants to produce protein-containing concentrates. They can be effectively used in technology products health purposes.Документ Насіння льону – перспективний функціональний інгредієнт для створення оздоровчих продуктів(2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана ПетрівнаВ роботі представлені дані щодо хімічного складу, оздоровчої дії та здатності до набухання насіння льону. This paper presents data on the chemical composition, improving performance and ability to swell flax seeds.Документ Аналіз асортименту хліба та хлібобулочних виробів оздоровчого призначення на ринку України(2012) Стеценко, Наталія Олександрівна; Землінська, Марія ДмитрівнаАналіз асортиментної політики підприємств хлібопекарської галузі свідчить про те, що практично на всіх підприємствах випускаються вироби, призначені для профілактичного харчування. Сьогодні споживачі прагнуть купувати, в першу чергу, якісний, смачний і корисний хліб. Тому сегмент високоякісних хлібобулочних виробів функціонального призначення буде успішно розвиватися. І важливим моментом у його розвитку є грамотний маркетинг − така продукція повинна бути якісно представлена кінцевому споживачу: наприклад, комплексне наочне уявлення − від барвистої і яскравої упаковки до грамотного і доступного роз'яснення користі продуктуДокумент Формування культури правильного харчування як складова культури безпеки студентів вищих навчальних закладів(2012) Стеценко, Наталія Олександрівна; Подобій, Олена ВалеріївнаУ статті актуалізується проблема формування культури харчування у студентів вищих навчальних закладів в умовах розвитку сучасного суспільства, що характеризується техногенно-екологічною кризою. Відзначені основні відхилення харчових раціонів від сучасних норм раціонального харчування. Показано необхідність і перспективність розвитку в Україні індустрії оздоровчого харчування. Article updated problem of the food culture of university students in the development of modern society, characterized by technological-environmental crisis. Reported basic food rations deviation from current standards of nutrition. The necessity and potential of Ukraine in the health food industry.