Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка впливу ферментного припарату протосубтиліну на м'ясну сировину
    (2020) Страшинський, Ігор Мирославович; Ромазан, Олександр Вікторович
    Встановлено, що протеолітичний ферментний препарат протосубтилін позитивно впливає на хімічні, фізико-хімічні, структурно-механічні характеристики виробів із соленого м’яса свинини та яловичини. Доведено, що його застосування активізує розщеплення білків м’язової тканини, збільшує вміст вільних амінокислот, зокрема відповідальних за смакоароматичний букет готової продукції, сприяє формуванню її ніжної та пластичної консистенції. It has been established that the proteolytic enzyme preparation protosubtilin has a positive effect on the chemical, physicochemical, structural and mechanical characteristics of salted pork and beef products. Its use has been proven to activate the breakdown of muscle proteins, increase the content of free amino acids, in particular those responsible for the flavor bouquet of finished products, promotes the formation of its delicate and plastic consistency.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів
    (2019) Мігаль, Артем Юрійович; Страшинський, Ігор Мирославович
    Білки м'язової тканини коней мають повний набір амінокислот при сприятливому співвідношенні незамінних амінокислот, при цьому вміст триптофану, гістидину, тирозину, фенілаланіну та метіоніну більше, ніж у яловичині. Конина - постачальник в організм кальцію, фосфору, необхідних для нормального функціонування нервової, серцево-судинної системи. Конина - джерело таких важливих мікроелементів, як натрій, магній, хлор, які беруть участь у створенні необхідної буферної крові, регуляції кров'яного тиску, роботі нервової та м'язової тканин, формуванні та активізації травних ферментів. Вміст окремих мінеральних речовин у конині становить, мг в 100 г.: фосфору – 200, кальцію – 4, натрію – 21, калію – 176, заліза – 2,6.
  • Ескіз
    Документ
    Перетравлюваність білків організмом людини
    (2016) Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович
    Проаналізована інформація по здатності до перетравлення білків тваринного та рослинного походження. Дослідженнями встановлено, що білки тваринного походження засвоюються значно краще рослинних. Так, відомо, що білки м’яса, молока, риби, яєць засвоюються на 96-98%, в той час як засвоюваність білків рослинної сировини не перевищує 70-75%, а білків пшона дорівнює 60-65%. The information on the ability to digestion animal and plant origin proteins is analyzed. Studies have found that animal origin proteins are absorbed much better than plant origin proteins. It is known that proteins of meat, milk, fish, eggs are assimilated by 96-98%, while the digestibility of plant material protein does not exceed 70-75%, and protein of wheat is 60-65%.