Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві ресторанної продукції(2013) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаЗбагачення ресторанної продукції мінералізованим зерном з використанням нових форм мінеральних речовин - в органічно зв’язаній формі, є оптимальним шляхом подолання недостатнього вмісту мікроелементів в раціонах харчування, призначених для масового споживача. Enrichment restaurant mineralized grain products using new forms of minerals - in organically bound form is the best way to overcome the lack of trace elements in the diet intended for the mass market.Документ Використання сублімаційного висушування та дезінтеграційного подрібнення для отримання біодобавок зі збагаченого мікроелементами зерна(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаАналіз стану проблеми перероблення сільськогосподарської сировини з метою визначення перспективних напрямів розвитку технологій отримання високоякісних харчових продуктів показує, що необхідно переходити до створення та впровадження принципово нових технологій. The analysis of problems of processing of agricultural raw materials with the aim of identifying promising directions of development of technologies for producing high quality food products shows that it is necessary to move to the creation and implementation of innovative technologies.Документ Мікроелементи та їхня роль у життєдіяльності організму(2003) Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія Павлівна; Пальоха, М. С.; Чагайда, Андрій ОлеговичПредставлено результати дослідження кількісного та якісного складу мінеральних сполук для представників трьох груп вуглеводовмісної сировини (овочів – буряки; плоди — яблука; ягоди — полуниці) в перерахунку на вміст сухих речовин. Встановлено, що сублімаційний метод висушування можна рекомендувати як найефективніший при розробленні технологій виробництва харчових продуктів з підвищеним вмістом мінеральних сполук. The research results of the quantitative and qualitative composition of mineral compounds for members three groups carbohydrate containing raw materials (vegetables - beets, fruits - apples, berries - strawberries) on dry matter have been presented. It has been determined that freeze-drying could be recommended as the most effective for technologies of food products with a high content of mineral compounds.Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві кисломолочних напоїв(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРозроблено рецептуру кисломолочного напою, який матиме комплексний фізіологічний вплив на організм людини, зумовлений дією мікроелементів, вітамінів, амінокислот та інших компонентів рослинного походження, що входять до складу збагаченого мікроелементами зерна. We have proposed a recipe for a new sour milk drink that would have the complex physiological influence on human organism, which would be conditioned by the action of microelements, vitamins, amino acids and other components of plant origin (the ingredients of grain enriched with microelements).Документ Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів(2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія ПавлівнаПроаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.Документ Сублімаційне сушіння збагаченого мікроелементами зерна для отримання харчових біодобавок(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаФізіологічний вплив біодобавки з пророщеного зерна на організм людини визначається комплексною дією мікроелементів, вітамінів, амінокислот та інших компонентів рослинного походження, що входять до її складу. Майбутнє належить комбінованим високоефективним технологічним процесам на основі використання низьких температур з щадними впливами на біокомпоненти вихідної сировини, що забезпечує їх максимальне збереження і отримання готових продуктів підвищеної біологічної цінності.