Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі обґрунтовано необхідність створення паштету оздоровчого призначення на основі свинячої печінки для харчування спортсменів. Проведено порівняльний аналіз нутрієнтного складу свинячого м'яса та печінки, на основі якого встановлено високу біологічну цінність печінки. Підібрані ефективні збагачувачі для створення паштету оздоровчої дії, які є джерелами харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Розроблені рецептура та технологія печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів. Встановлені показники якості, харчова та біологічна цінність нового продукту. The paper substantiates the need to create a health-improving pate based on pork liver for athletes. Based on the comparative analysis of the nutritional composition of pork and liver, a high biological value of the liver was established. Effective enrichments were selected to create a health-improving pate. They are sources of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals. The recipe and technology of liver-vegetable pate for nutrition of athletes have been developed. Quality indicators, nutritional and biological value of the new product are established.
  • Ескіз
    Документ
    Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Обґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.
  • Ескіз
    Документ
    Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів
    (2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Метою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.