Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.
  • Ескіз
    Документ
    Новітні системи безпеки ліфтів в хмарочосах майбутнього
    (2022) Вербіян, Володимир Михайлович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведено дослідження на основі аналізу небезпеки падіння ліфта в надвисотних та мегависотних будівлях, кількість та висотність яких постійно збільшується викликає необхідність створення принципово нової системи безпеки, яка б могла запобігти травмуванню та загибелі людей. З’ясовано що традиційні системи безпеки ліфтів мають серйозні недоліки, які зумовлюють необхідність принципово нового рішення. Загалом новітня система безпеки переважає над традиційними, а головний недолік – ціна, аргументована якістю. A study was conducted based on the analysis of the danger of falling elevators in high-rise and mega-high buildings, the number and height of which is constantly increasing, making it necessary to create a fundamentally new safety system that could prevent injury and death. It has been found that traditional elevator safety systems have serious shortcomings, which necessitate a fundamentally new solution. In general, the newest security system prevails over the traditional ones, and the main disadvantage is the price, which is justified by the quality.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація процесу прийняття рішень в СУОПП
    (2017) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Барабаш, Олег Володимирович
    Розглянуто організацію та координацію робіт з охорони праці на харчових підприємствах України, дії посадових осіб при вирішенні питань забезпечення безпеки праці; введення інтелектуалізації процесу прийняття рішень. Had been explored the organization and coordination of the labour safety in Ukrainian food industry, functionary’s actions in decision-making procedure to ensure labour safety. Introduction of decision-making intellectualization.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація системи управління охороною праці підприємства харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна
    Розглядається питання щодо вдосконалення інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств харчової промисловості за допомогою введення в її роботу системи підтримки прийняття рішень із інтелектуальними агентами. The question of improvement of management information system of power economy of the enterprises of the food industry by means of introduction to work of system of support of decision-making with intellectual agents is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Психологічні причини виникнення небезпечних ситуацій і виробничих травм
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Попович, Ксенія Вікторівна; Білошапка, Олена Володимирівна
    Проведений оглядовий аналіз теоретичних матеріалів, який дозволив виділити ознаки психології безпеки праці. Базуючись на науковому і статистичному матеріалі та проаналізувавши окремі факти, з’ясувалося, що вони можуть бути згруповані за класифікацією, характером та причинами. Conducted overview analysis of theoretical material that allow to identify signs of psychology safety. Based on scientific and statistical and analyzing specific facts, it was found that they can be grouped by classification, the nature and causes.
  • Ескіз
    Документ
    Експертні методики кількісної оцінки професійних ризиків
    (2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Нетреба, Владислава Юріївна
    Дослідження спрямовано на аналіз експертних методик кількісної оцінки професійних ризиків та вибір найбільшпридатної для вивчення умов праці напідприємствах харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Використання сучасних інформаційних технологій для підвищення безпеки праці на підприємствах харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Слободян, Дем’ян Валентинович
    Проведений аспектний аналіз матеріалів з використання сучасних технологій для потреб виробництва. Під терміном «хмара» слід розуміти організацію доступу по мережі до віддаленого дата-центру. В їх основу цих технологій лягли засоби віртуалізації. Conducted analysis of material aspect of the use of modern technologies for production needs. The term "cloud" means the organization access over the network to a remote data center. These technologies lay the foundation of virtualization.
  • Ескіз
    Документ
    Статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Розглянуто статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві харчових підприємств. Розподіл травматизму базуючись на даних аналізу за причин-факторами та за видами подій. Distribution of injuries is based on the analysis of data on the causes, factors and types of events.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості на основі методу взаємозв'язку між факторами
    (2016) Породько, Петро Вікторович; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    За проведеним аналізом літературних джерел встановлено, що методи оцінки щільності зв’язку між факторами поділяються на кореляційні (параметричні) і непараметричні. Знаючи про характер та тісноту зв’язку між різними показниками виробничого травматизму можна планувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму. According to the analysis based on literature sources it found that the methods for estimating the density of communication between the factors are divided into the correlation (parametric) and nonparametric. Knowing the nature and closeness of the relationship between various indicators of industrial injuries can be to plan the necessary measures for the prevention of occupational injuries.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка сучасного стану питання планування заходів запобігання виробничого травматизму у готелях і ресторанах України
    (2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведений аналіз вітчизняних та закордонних літературних джерел за станом проблеми запобігання травматизму у готелях і ресторанах. Розглянута можливість подальшого вдосконалення не тільки системи оцінки травмонебезпеки об’єкта діяльності готельно-ресторанного комплексу, а й оптимізаційної системи синтезу плану таких заходів, які б дозволили отримати максимальний ефект зниження рівня травматизму при найменших економічних витратах. The conducted analysis of domestic and foreign literature as the problem of preventing injuries in hotels and restaurants. The possibility of further improving not only the evaluation system injury danger object of hotel and restaurant complex, synthesis and optimization system plan of action that would get the maximum effect of reducing injuries at the lowest economic cost.