Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технічних рішень при встановленні нестандартного технологічного обладнання у приміщеннях консервних виробництв
    (2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведено узагальнення вимог до встановлення та подальшого обслуговування нестандартного обладнання на підприємствах плодоовочевої консервної промисловості за умови необхідності оновлення, вдосконалення або реконструкції діючих технологічних процесів. The generalization of requirements to the installation and further maintenance of non-standard equipment at the enterprises of the fruit and vegetable canning industry is provided, provided that it is necessary to update, improve or reconstruct the existing technological processes.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація процесу прийняття рішень в СУОПП
    (2017) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Барабаш, Олег Володимирович
    Розглянуто організацію та координацію робіт з охорони праці на харчових підприємствах України, дії посадових осіб при вирішенні питань забезпечення безпеки праці; введення інтелектуалізації процесу прийняття рішень. Had been explored the organization and coordination of the labour safety in Ukrainian food industry, functionary’s actions in decision-making procedure to ensure labour safety. Introduction of decision-making intellectualization.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація системи управління охороною праці підприємства харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна
    Розглядається питання щодо вдосконалення інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств харчової промисловості за допомогою введення в її роботу системи підтримки прийняття рішень із інтелектуальними агентами. The question of improvement of management information system of power economy of the enterprises of the food industry by means of introduction to work of system of support of decision-making with intellectual agents is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Психологічні причини виникнення небезпечних ситуацій і виробничих травм
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Попович, Ксенія Вікторівна; Білошапка, Олена Володимирівна
    Проведений оглядовий аналіз теоретичних матеріалів, який дозволив виділити ознаки психології безпеки праці. Базуючись на науковому і статистичному матеріалі та проаналізувавши окремі факти, з’ясувалося, що вони можуть бути згруповані за класифікацією, характером та причинами. Conducted overview analysis of theoretical material that allow to identify signs of psychology safety. Based on scientific and statistical and analyzing specific facts, it was found that they can be grouped by classification, the nature and causes.
  • Ескіз
    Документ
    Експертні методики кількісної оцінки професійних ризиків
    (2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Нетреба, Владислава Юріївна
    Дослідження спрямовано на аналіз експертних методик кількісної оцінки професійних ризиків та вибір найбільшпридатної для вивчення умов праці напідприємствах харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Використання сучасних інформаційних технологій для підвищення безпеки праці на підприємствах харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Слободян, Дем’ян Валентинович
    Проведений аспектний аналіз матеріалів з використання сучасних технологій для потреб виробництва. Під терміном «хмара» слід розуміти організацію доступу по мережі до віддаленого дата-центру. В їх основу цих технологій лягли засоби віртуалізації. Conducted analysis of material aspect of the use of modern technologies for production needs. The term "cloud" means the organization access over the network to a remote data center. These technologies lay the foundation of virtualization.
  • Ескіз
    Документ
    Статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Розглянуто статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві харчових підприємств. Розподіл травматизму базуючись на даних аналізу за причин-факторами та за видами подій. Distribution of injuries is based on the analysis of data on the causes, factors and types of events.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості на основі методу взаємозв'язку між факторами
    (2016) Породько, Петро Вікторович; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    За проведеним аналізом літературних джерел встановлено, що методи оцінки щільності зв’язку між факторами поділяються на кореляційні (параметричні) і непараметричні. Знаючи про характер та тісноту зв’язку між різними показниками виробничого травматизму можна планувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму. According to the analysis based on literature sources it found that the methods for estimating the density of communication between the factors are divided into the correlation (parametric) and nonparametric. Knowing the nature and closeness of the relationship between various indicators of industrial injuries can be to plan the necessary measures for the prevention of occupational injuries.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення рівня безпеки праці в готельно-ресторанних комплексах
    (2015) Сірик, Аліна Олегівна
    Розглянутікомплексні заходи та засоби для підвищеннярівня безпекивідвідувачів і персоналу готельно-ресторанних комплексів. Вони можуть підвищувати не тількибезпечність праці та відпочинку, а також і економічну ефективність роботи.