Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Використання продуктів із коноплі в технології хліба
    (2021) Хоптинська, Сніжана Броніславівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Робота присвячена дослідженню можливості використання продуктів переробки коноплі для виробництва хліба функціонального призначення. Літературний пошук показав, що конопляний шрот та конопляний протеїн завдяки своєму багатому хімічному складу є перспективною сировиною для виробництва хлібобулочних виробів оздоровчо-профілактичного призначення. Встановлено, що білки конопляного шроту не містять гліадину і глютеніну, що важливо для людей із захворюваннями на целіакію. Підтверджена можливість використання продуктів переробки коноплі, а саме, конопляного шроту та протеїну при виробництві хліба із пшеничного сортового борошна. Це дасть можливість підвищити харчову цінність хлібобулочних виробів за рахунок внесення функціональних інгредієнтів. The work is devoted to the study of the possibility of using hemp processing products for the production of functional bread. Literary research has shown that hemp meal and hemp protein due to its rich chemical composition are promising raw materials for the production of bakery products for health and prevention purposes. Hemp meal proteins have been shown to be free of gliadin and glutenin, which is important for people with celiac disease. The possibility of using hemp processing products, namely, hemp meal and protein in the production of bread from wheat flour has been confirmed. This will increase the nutritional value of bakery products through the introduction of functional ingredients.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження втрати вітамінів у продуктах для дитячого харчування в процесі зберігання
    (2016) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Характерною рисою для вітамінів є їх руйнування при тривалому зберіганні харчових продуктів. Оскільки сухі продукти для дитячого харчування мають тривалий термін зберігання, то збереження в них вітамінів протягом усього періоду придатності є досить важливим питанням. A characteristic feature of vitamins is their destruction during prolonged storage of food. Because dry baby food products have a long shelf life, the preservation of vitamins throughout the period of life is a very important issue.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу клітковини волоського горіха на показники якості тістових напівфабрикатів та готових виробів
    (2014) Онищук, Марина; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Дослідження присвячені вивченню впливу клітковини волоського горіха на структуру тіста, його властивості та показники якості хліба. Встановлено оптимальне дозування клітковини у кількості 5%. The research devoted to studying the effect of fiber on the structure of the walnut paste, its properties and quality parameters of bread. The optimum dosage of fiber in an amount of 5%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження жирнокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчування
    (2013) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В роботі проведено дослідження по визначенню жирнокислотного складу молока корови, кози і кобили, та його порівняння з жіночим молоком. Встановлено, що найбільш наближеним до материнського молока, по вмісту насичених жирних кислот, є кобиляче молоко. Результати досліджень дають можливість розробити суміші із різних видів молока свійських тварин, яка буде максимально наближена до материнського молока. In this paper a study to determine the fatty acid composition of milk cows, goats and mares, and its comparison with human milk. Established that the closest to breast milk, the contents of saturated fatty acids is mare milk. The results make it possible to develop a mix of different types of milk animals to be as close to breast milk.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи збереження свіжості хліба із цільнозмеленого зерна пшениці
    (2011) Бражник, Н. М.; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна
    Робота присвячена дослідженню впливу додаткової сировини на тривалість зберігання свіжості хліба із цільнозмеленого зерна пшениці. Шляхом експериментальних досліджень встановлено, що додавання додаткової сировини сприяє подовженню зберігання свіжості хліба та покращенню його органолептичних показників.