Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв
    (2021) Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія Миколаївна
    Запропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.
  • Ескіз
    Документ
    Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв
    (2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Карпович, Інна Віталіївна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Досліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації. Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання природних сорбентів у технології підготовки води для отримання безалкогольних напоїв
    (2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    На основі експериментальних досліджень щодо видалення сполук загального заліза, йонів твердості, органічних речовин із водопровідної води створено наукові засади глибокого знесолення води екологічно сприятливими методами. Проведено дослідження ефективності застосування АВ з каталітичними властивостями Centaur для доочищення водопровідної води від сполук заліза та вільного залишкового хлору для виробництва безалкогольних напоїв за високих швидкостей пропускання.
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоїв
    (2021) Ладняк, Людмила Олександрівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Органолептичні властивості безалкогольних напоїв на основі мінеральної води залежать від іонно-сольового складу і співвідношення в ньому аніонів (гідрокарбонатів, сульфатів, хлоридів) і катіонів (кальцію, магнію, натрію). Смак безалкогольним напоям надають солі, що формують склад мінеральних вод, погіршення смакових якостей безалкогольного напою можуть викликати і присутні в мінеральній воді органічні речовини.