Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Мінеральне збагачення сироватки молочної як спосіб інтенсифікації ферментативних процесів
    (2023) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Технологічні підходи, що передбачають інтенсифікацію виробництва сироватки-коагулянта, як правило обмежуються використанням різноманітних органічних кислот, харчових добавок та вкрай обмежені. Удосконалення технології термокислотного м’якого сиру шляхом створення у ферментованому середовищі сприятливих умов для зростання молочнокислої мікрофлори. Technological approaches involving the intensification of serum-coagulant production are usually limited to the use of various organic acids, food additives and are extremely limited. Improvement of thermoacidic soft cheese technology by creating favorable conditions for the growth of lactic acid microflora in the fermented environment.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення напівфабрикатів з використанням рослинних добавок та молочних білків
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна
    Обгрунтовано розробку технологій м’ясних продуктів, що містять рослинні наповнювачі. Досліджено змогу розширювати асортимент продукції цільового призначення з регульованим складом білків, жирів, біологічно активних компонентів для різних видів харчування, з урахуванням вікових, індивідуальних потреб та соціального попиту. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. Описано фізико-хімічні показники отриманого продукту. Обоснованно разработку технологий мясных продуктов, содержащих растительные наполнители. Исследована возможность расширять ассортимент продукции целевого назначения с регулируемым составом белков, жиров, биологически активных компонентов для различных видов питания, с учетом возрастных, индивидуальных потребностей и социального спроса. Предложено обогатить, посредством внесения в рецептуры молочной сыворотки обогащенной Mg и Mn. Приведены полезные вещества, содержащиеся в молочных белках, которые предлагается внести в рецептуру мясного полуфабриката. Описано влияние данных компонентов на органолептические показатели продукта. Описаны физико-химические показатели полученного продукта. The development of technologies for meat products containing vegetable fillers is substantiated. The possibility of expanding the range of special-purpose products with a regulated composition of proteins, fats, biologically active components for different types of food, taking into account age, individual needs and social demand. It is proposed to enrich by adding to the formulation of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat semi-finished products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described. Physico-chemical parameters of the obtained product are described.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення напівфабрикатів з використанням рослинних добавок та молочних білків
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна
    Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясні напівфабрикати для здорового способу життя
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано рецептуру приготування пельменів. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat semi-finished products, are listed. The recipe for cooking dumplings is described. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги застосування вторинної молочної сировини для м’ясних напівфабрикатів
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
  • Ескіз
    Документ
    Поєднання сухої сироватки молочної збаченої з м’ясною сировиною в технології напівфабрикатів
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна
    Об’єктом досліджень було обрано м’ясні напівфабрикати, які запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках та запропоновано внести їх в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Наведено спосіб, яким обробляють суху молочну сироватку збагачену Mg та Mn. The object of research was selected meat semi-finished products, which are proposed to been riched by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins are given and it is suggested to include the min the recipe of a semi-finished meat product. The method of processing dry whey enriched with Mg and Mn is given.
  • Ескіз
    Документ
    Використання молочної сировини для розробки рецептури м’ясних напівфабрикатів
    (2020) Шевченко, Іванна Юріївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
  • Ескіз
    Документ
    Ринок м’ясних напівфабрикатів України та можливості розширення їх рецептурного складу
    (2020-01-24) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна
    Об’єктом досліджень було обрано ринок м’ясних напівфабрикатів України, було представлено рейтинг підприємств по виготовленню пельменів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn, сиру сулугуні та шпинату. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках та інших інгредієнтах, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Подано рецептуру майбутнього напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The object of research was the market of meat semi-finished products of Ukraine, the rating of the enterprises on production of dumplings was presented. It is proposed to enrich, by adding to the formula whey enriched with Mg and Mn, suluguni cheese and spinach. The useful substances contained in milk proteins and other ingredients which are offered to bring in a compounding of meat semi-finished product are resulted. The recipe of the future semi-finished product is given. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
  • Ескіз
    Документ
    Можливість застосування молочних білків у м'ясних напівфабрикатів
    (2020) Шевченко, Іванна Юріївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Об’єктом досліджень було обрано м’ясні напівфабрикати, що запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено речовини, що містяться у сироватці та запропоновано внести їх в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Наведено спосіб, яким збагачують суху молочну сироватку Mg та Mn. The object of research was selected meat products that are proposed to be enriched by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The substances contained in the whey are given and it is suggested to include them in the recipe of the meat semi-finished product. The method of enrichment of dry whey Mg and Mn is given.
  • Ескіз
    Документ
    Поєднання молочної сировини у виробництві м’ясних напівфабрикатів
    (2019) Шевченко, Іванна Юріївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Об’єктом досліджень було обрано м’ясні напівфабрикати, в які запропоновано внести сир сулугуні та суху демінералізовану молочну сироватку збагачену Mg та Mn. Описано їх корисні властивості, яких можна досягти, якщо вносити дані продукти в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Наведено спосіб збагачення сироватки.