Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир ПавловичДля хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.Документ Глютен. Чому його можна не всім?(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена ВолодимирівнаСтаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.Документ Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса(2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир ПавловичВивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.Документ Солод у виробництві безглютенових продуктів(2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаЗерно при пророщуванні збагачується низькомолекулярними білками, амінокислотами, цукрами, вітамінами та ферментами. Тому використання пророщеного зерна (солоду) при виробництві харчових продуктів підвищує їх біологічну цінність. Такий солод буде використовуватися при розробці нових видів продуктів для хворих на целіакію. Grain germination is enriched with low molecular weight proteins, amino acids, sugars, vitamins and enzymes. Therefore the use of sprouted grains (malt) in the production of food increases their biological value. This malt is used in the development of new products for people with celiac disease.Документ Вівсяний солод як сировина для оздоровчих продуктів(2011) Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман МиколайовичПри пророщуванні зерно збагачується біологічно активними речовинами. Тому вівсяний солод використовується при виробництві різних лікувально-дієтичних продуктів. Були досліджені два нових сорти голозерного вівса і для порівняння два розповсюджених плівкових сорту. В результаті проведених досліджень встановлено, що солод з голозерного вівса за вмістом вільних цукрів, загальних вільних і незамінних амінокислот, жиру і мінеральних речовин на 20-30% переважає солод плівковий.