Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса
    (2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир Павлович
    Вивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.
  • Ескіз
    Документ
    Солод у виробництві безглютенових продуктів
    (2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Ємельянова, Ніна Олександрівна
    Зерно при пророщуванні збагачується низькомолекулярними білками, амінокислотами, цукрами, вітамінами та ферментами. Тому використання пророщеного зерна (солоду) при виробництві харчових продуктів підвищує їх біологічну цінність. Такий солод буде використовуватися при розробці нових видів продуктів для хворих на целіакію. Grain germination is enriched with low molecular weight proteins, amino acids, sugars, vitamins and enzymes. Therefore the use of sprouted grains (malt) in the production of food increases their biological value. This malt is used in the development of new products for people with celiac disease.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення пневматичного солодоростильного апарата
    (2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир Павлович
    Розроблено новий промисловий апарат для одержання солоду. Розкрито переваги сконструйованого апарата над існуючими на сьогоднішній день. A new industrial unit for malt. Takes advantage of the existing apparatus constructed to date.
  • Ескіз
    Документ
    Вівсяний солод як сировина для оздоровчих продуктів
    (2011) Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    При пророщуванні зерно збагачується біологічно активними речовинами. Тому вівсяний солод використовується при виробництві різних лікувально-дієтичних продуктів. Були досліджені два нових сорти голозерного вівса і для порівняння два розповсюджених плівкових сорту. В результаті проведених досліджень встановлено, що солод з голозерного вівса за вмістом вільних цукрів, загальних вільних і незамінних амінокислот, жиру і мінеральних речовин на 20-30% переважає солод плівковий.
  • Ескіз
    Документ
    Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів
    (2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.