Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки(2024) Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДіапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продуктуДокумент Цифрові технології в обладнанні технологічних процесів м’ясопереробної промисловості(2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаРозглянуто значення цифрових технологій в обладнанні технологічних процесів м'ясопереробної промисловості. Вказується на потребу в цифрових інструментах для покращення якості продукції, оптимізації процесів та забезпечення безпеки. Зазначається, що цифрові технології в обладнанні можуть поліпшити продуктивність, якість продукції, зменшити витрати та забезпечити безпеку праці. Розглядаються проблеми, пов'язані з вимірюванням параметрів технологічних процесів, та шляхи їх автоматизації.Документ Удосконалення обладнання для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин(2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Шевченко, Андрій ОлександровичМашина для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин відноситься до обладнання м'ясопереробної промисловості і може використовуватися при виробництві м'ясопродуктів, в тому числі для дезодорації та варіння шлунків забійних тварин. Проведені удосконалення машини дозволяють підвищити рівномірність розподілення дезодоруючого розчину в ємності, зменшити тривалість остаточного оброблення сировини та знизити енерговитратиДокумент Способи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировини(2023) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДокумент Дослідження електроконтактного нагрівання харчової сировини залежно від густини сили електричного струму(2021) Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДокумент Інтенсифікація теплової обробки харчових продуктів за умови комбінованого запікання з електроконтактним нагріванням(2017) Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаРозглянуто багатофункційний пристрій теплової обробки харчових продуктів. Реалізований в даному апараті комбінований спосіб теплової обробки кулінарних виробів передбачає використання електроконтактного методу нагріву (ЕКН) поряд з поверхневим та інфрачервоним (ІЧ). За їх сумісного впливу необхідно визначити раціональні параметри роботи трьох різних теплогенеруючих пристроїв, що забезпечить кулінарну готовність виробів за найменших витрат часу та енергії. Тому, виникає потреба у проведенні модельного розрахунку комбінованого процесу запікання, що має підтвердити його переваги за показником тривалості теплової обробки. Considered a multi-functional device for heat treatment of food products. The combined method of heat treatment of culinary products implemented in this apparatus involves the use of electrocontact heating (ECN) along with surface and infra-red (IR). For their joint influence it is necessary to determine the rational parameters of the work of three different heat-generating devices, which will ensure the culinary readiness of the products at the least cost of time and energy. Therefore, there is a need for a model calculation of the combined process of baking, which must confirm its advantages in terms of the duration of heat treatment.Документ Моделювання зміни теплового стану харчового напівфабрикату в умовах комбінованого жарення з електроконтактним нагріванням(2015) Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Михайлова, Світлана ВалеріївнаМоделюванням підтверджено можливість регулювання швидкості зміни температури напівфабрикату за умов комбінованого жарення з ЕКН. A design is confirm possibility of adjusting of speed of change of temperature of intermediate product at the terms of the combined frying from EKN.Документ Розробка раціональних умов теплової обробки котлет способом двобічного обжарювання(2015) Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана ВалеріївнаСеред основних технологічних процесів виробництва продуктів харчування важливе місце займають процеси жарення котлет, що характеризуються різноманітністю рецептур та технологій приготування, відрізняються видом та поєднанням м'ясних продуктів та наповнювачів. Аналіз традиційних процесів дозволив встановити низку суттєвих недоліків: значна тривалість теплової обробки, втрати маси, зниження якості виробів за рахунок прилипання до жарильної поверхні та ін. У зв’язку з цим проблема удосконалення технологій та процесів жарення котлет є актуальною задачею науки про процеси та апарати харчових виробництв. The main processes of food production processes occupy an important place frying meatballs, characterized by a variety of recipes and cooking technology, a combination of different species and meat products and fillers. Analysis of traditional processes revealed several significant drawbacks: long duration of heat treatment, weight loss, lower quality products by sticking to the frying surface and others. In connection with this problem improving technologies and processes frying meatballs are the actual problems of science processes and apparatus of food production.Документ Перспективність та актуальність досліджень електроконтактної обробки в харчових технологіях(2014) Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій ОлександровичОдним з важливих завдань розвитку харчових технологій є розробка та впровадження енергозберігаючих процесів теплової обробки харчових продуктів. Досить перспективним напрямом вирішення цієї проблеми є використання електротехнологій. One of the important tasks of Food Technology is the development and implementation of energy saving processes of thermal food processing. Quite promising direction to solve this problem is to use electrotechnologies.Документ Прогресивні електрофізичні методи теплового впливу на харчову сировину(2014) Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана Валеріївна; Авдєєв, Сергій Олегович; Потапенко, Артем; Бабанов, Ігор ГеннадійовичСлід відмітити, що такі відносно енергоємні процеси, як жарення та сушіння харчової сировини є досить розповсюдженими на малих переробних підприємствах. Висока енергоємність виробництва не лише перешкоджає розвитку таких підприємств, але й загалом несприятливо впливає на економічні показники країни в цілому. It should be noted that the relatively energy-intensive processes such as frying and drying of food materials are fairly common in small processing plants. High energy production not only prevents the development of such enterprises, but generally adversely affect the economic performance of the country.