Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної(2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.Документ Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів(2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичОстаннім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.Документ Технологія виробництва натуральних барвників із плодоовочевої сировини(2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шулік, Марина Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичНатуральний виноградний барвник випускається у рідкому вигляді – як сироп або у вигляді сухого порошку. Для отримання харчового виноградного барвника використовують свіжовіджаті виноградні вичавки інтенсивно забарвлених червоних сортів винограду.