Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної(2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.Документ Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів(2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичОстаннім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.Документ Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст(2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.Документ Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів(2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.Документ Тенденції виробництва та виробництва натуральних харчових барвників(2021) Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині такі фактори, як збільшення виробництва продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та звички у харчуванні споживачів збільшили необхідність використання барвників у продуктах харчування. Тому виробництво натуральних харчових барвників з рослинної сировини є перспективним для консервної галузі України.Документ Плоди калини як сировина для харчової промисловості(2019) Соловей, Олена Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведено результати комплексної оцінки пріоритетності деяких сортів калини звичайної для виробництва харчових продуктів. Ягоди калини є високоефективною сировиною харчової промисловості у виробництві сиропів, морсів, цукатів, напоїв тощо. The paper presents the results of a comprehensive assessment of the priority of some varieties of common currants for food production. Berries of Kalina are highly effective raw materials of the food industry in the production of syrups, mozz, candied fruits, beverages, and the like.Документ Перспективи використання плодів калини в харчовій промисловості(2019) Соловей, Олена Сергіївна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати комплексної оцінки пріоритетності деяких сортів калини звичайної для виробництва харчових продуктів. Ягоди калини є високоефективною сировиною харчової промисловості у виробництві сиропів, морсів, цукатів, напоїв тощо. The paper presents the results of a comprehensive assessment of the priority of some varieties of common currants for food production. Berries of Kalina are highly effective raw materials of the food industry in the production of syrups, mozz, candied fruits, beverages, and the like.