Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Документ Categorical-functorial analysis of bakery production(2017) Kyshenko, Vasil; Pankov, DmitryKnowledge characterization issues based on mathematical theory of categories and functors are studied. Categorical-functorial analysis of bakery production functioning as intelligent control object is conducted. The categories analysis results that characterize the quality of raw materials, part finished and finished bakery production items are presented. The conclusions below about the prospects of this approach implementation are shown. Розглянуті питання формалізації знань на основі математичної теорії категорій та функторів. Проведений категорійно-функторний аналіз функціонування хлібопекарського виробництва як об’єкта інтелектуального керування. Наведено результати аналізу категорій, що характеризують якість сировини, напівфабрикатів та готової продукції хлібопекарського виробництва. Наведені висновки про перспективність використання даного підходу.Документ Intelligent control of rhythmicality functioning of the technological complex of the sugar refinery(2016) Sych, Maryna; Kyshenko, VasilТехнологічні процеси цукрового виробництва мають всі характерні ознаки складних організаційно-технічних систем. Основним чинником є значна ступінь невизначеності і складний характер поведінки такого об’єкта керування через наявність явищ переміжності, тобто в чередуванні детермінованих, стохастичних та хаотичних режимів. Technological processes of sugar production have all special features of complex organizational and technical structures. The main factor is a considerable degree of uncertainty and the complex behavior of the object of control because of the presence intermittency effects, so interlace determinate, stochastic and chaotically behavior.