Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Żywność bio dla najmłdoszych(2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), TetianaŻywność organiczna produkowana jest metodami rolnictwa ekologicznego. Surowce muszą spełniać specjalne wymagania i przepisy dotyczące uprawy żywności organicznej. Nie oznacza to jednak, że takie odżywianie jest odpowiednie dla niemowląt i małych dzieci. Produkty organiczne dla dzieci mają bardziej rygorystyczne wymagania dotyczące zawartości pestycydów, azotanów i soli metali ciężkich.Документ Wymagania dotyczące oznakowania produktów spożywczych dla dzieci w krajach Unii Europejskiej(2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), TetianaLabeling of products for babies and toddlers should meet the requirements set forth in Regulation (EU) 1169/2011. Manufacturers must ensure compliance with the requirements of Regulation (EU) 2016/127 on the composition of products, the microbiological criteria specified in Regulation (EU) 2073/2005 and the requirements establishing maximum levels of certain contaminants in foodstuffs, in accordance with Regulation (EU) 1881 /2006 and maximum levels of pesticides, according to Regulation (EU) 396/2005. Należy oznakować produkty dla niemowląt i małych dzieci spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu (UE) nr 1169/2011. Producenci muszą zapewnić zgodność z wymogami Rozporządzenia (UE) 2016/127 w sprawie składu produktów, kryteriami mikrobiologicznymi określonymi w Rozporządzeniu (UE) 2073/2005 oraz wymaganiami ustalającymi maksymalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, zgodnie z rozporządzeniem (UE) 1881/2006 i maksymalne poziomy pestycydów zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 396/2005.Документ Pesticides and food safety in Canada(2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), TetianaБезпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишківДокумент Hazard analysis critical control point (HACCP)(2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, KaterynaHACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCP